eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nyert a Madrid és a Schalke!

A Real Madrid és bombameglepetésre a Schalke is kiütötte ellenfelét a BL negyeddöntőjében. A madridi 4-0 és a milánói 5-2 után csak formalitásnak ígérkeznek a visszavágók.

José Mourinho tartotta a szavát, valóban pályára küldte a még nem teljesen egészséges Cristiano Ronaldót. Sőt, a kispadra leült a hosszú hónapok óta sérült Gonzalo Higuaín is. A névsor: Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Marcelo, Di Maria, Alonso, Özil, Khedira, Adebayor, Ronaldo. Cserék: Adan, Kaka, Diarra, Granero, Arbeloa, Garay, Higuain. Karim Benzema nem épült fel.

Harry Redknapp, a londoni Spurs menedzsere a Gomes, Corluka, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto, Lennon, Sandro, Modric, Bale, Van der Vaart, Crouch tizenegyet választotta. Cserék: Cudicini, Huddlestone, Jenas, Pavljucsenko, Defoe, Bassong, Kranjcar. Az angolok egy ékkel játszanak, Peter Crouch mögött Luka Modric, Gareth Bale és az éppen Real Madridtól Londonba költözött Rafael van der Vaart szorgoskodik majd. Ez a tizenegy erősebb, mint amelyik az előző körben Milánóban győzött az AC Milan ellen.

Apropó, Milánó, San Siro: az Inter kezdő csapata: Julio Cesar, Maicon, Ranocchia, Chivu, Zanetti, Sztankovics, Motta, Sneijder, Cambiasso, Eto'o, Milito. Cserék: Castellazzi, Cordoba, Kharja, Mariga, Materazzi, Pandev, Nagatomo. A 2010-es tavasz hőse, Diego Milito szeptember óta először játszik BL-mérkőzést.

A Schalkéban a Neuer, Uchida, Matip, Höwedes, Sarpei, Farfan, Papadopoulosz, Jurado, Baumjohann, Raul, Edu csapat kezd. Cserék: Schober, Escudero, Plestan, Hao, Schmitz, Karimi, Draxler.

A Real Madridnak nem egészen öt perc kellett ahhoz, hogy megszerezze a vezetést: Emmanuel Adebayor - aki éveken át a Tottenham legnagyobb riválisánál, az Arsenalnál játszott - 12 méteres, erős fejessel juttatta előnyhöz csapatát. Gomes és Modric nem volt éppen a helyzet magaslatán a gólnál.

Gyorsan gólt szerzett az Inter is: Manuel Neuer, a gelsenkircheni kapus rosszul szabadított fel, s Dejan Sztankovics a félpálya közeléből a kapuba emelte a labdát. Különleges gól volt.

Az első negyedóra végén a túl lelkes Peter Crouch megkapta a második sárga lapját, s utóbbival a pirosat. Kétszer is lábra csúszott.

A 17. percben kiegyenlített a Schalke, azaz megszerezte az idegenben olya fontos gólt. Joel Matip, a kameruni-német védő közelről helyezte a kapuba a Julio Cesarról kijövő labdát.

A Schalke nagyszerűen tartja magát, kétszer is egyenlített. Diego Milito találatát Edu egalizálta.

A második félidőben óriási fordulat történt a San Siróban: Raúl megrúgta szokásos BL-gólját, s már a Schalke vezet! A BL-történelem gólkirályának korábbi csapata is jól áll: Emmanuel Adebayor újabb gólt szerzett, s így már 2-0 a fehéreknek. Adebayor, angliai karrierje során, egyetlen csapat sem ellen sem szerzett annyi gólt, mint a Tottenham ellen!

Az Inter védelme teljesen zavarodott: Ranocchiáról saját kapujába került a labda, 4-2 a szenzációsan kontrázó Schalkénak.

A Madrid kiütötte az angolokat: Angel Di Maria megcsillantotta szenzációs rúgótechnikáját. Utána Mourinho pályára küldte két, hosszú időt kihagyott sztárját, beszállt Gonzalo Higuaín és Kaká is. A brazil az utolsó percekben 2007-es önmagát idézte: remek labdát ívelt Cristiano Ronaldónak, aki laposan bevágta a labdát a bal alsó sarokba.

A 4-0 is meglepő eredmény, de akkor mit írjon az ember a Schalke remeklésére? Edu meglőtte a 75. percben a maga második, a "németek" ötödik gólját. (A gólszerzők közül a kameruni-német kettős állampolgárságú, az afrikai ország válogatottjában szereplő védőnek van német útlevele.)

Alkalmasint mind a két párban csak formalitás lesz a visszavágó. S ha az Inter kiesik, folytatódik a hagyomány: amióta BL lett a BEK-ből, még egyetlen csapat sem tudta megvédeni a címét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×