Megegyeztek a Roma eladásáról

Infostart
2011. március 30. 12:20
Az AS Roma és Thomas DiBenedetto hivatalos nyilatkozatban erősítette meg, hogy mindenben megállapodott egymással, így az amerikai üzletember lesz a futballklub új tulajdonosa.

A DiBenedetto által vezetett konglomerátum hajlandó megvásárolni az AS Romát a Sensi család cégétől, az Italpetrolitól és az UniCredit Banktól, a társaság hitelezőjét, és ez ügyben folytattak előrehaladott tárgyalásokat a hét első felében az olasz fővárosban.

A kedden késő este kiadott nyilatkozat szerint a tárgyalások sikerrel végződtek. Ennek értelmében az egyesület 60 százaléka az üzletember kezébe kerül, míg a maradék 40 százalék az UniCredit banknál marad, de a pénzintézetnek lehetősége van a részét eladni más olasz befektetőknek. A szerződést 20 napon belül aláírják a felek.

Az üzletember sztárjátékosokat és új stadiont ígért a szurkolóknak. "Az az álmom, ami a szurkolóké, hogy a Roma ismét a világ legjobb klubjai között legyen" - mondta egy interjúban.

Vezetőedző-váltás helyett Di Benedetto arról beszélt, hogy a Romát az egész világon ismert márkanevű "médiavállalattá" akarja átalakítani. Befektető társai között James Pallottát, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Boston Celtics egyik tulajdonosát említette.