Hősies vereség Amszterdamban - videók

Infostart
2011. március 29. 22:24
A magyar labdarúgó-válogatott 5-3-ra kapott ki a világbajnoki ezüstérmes Hollandia vendégeként Európa-bajnoki selejtezőn. Az újabb vereség ellenére a keddi teljesítményre büszkék lehetnek Egervári Sándor szakvezető játékosai. A szünet után mutatott bátor játékkal sikerült vezetni is a világbajnoki ezüstérmes ellen.

Az amszterdami meccs is gyors holland góllal kezdődött: az Oranje a 13. percben szerzett vezetést van Persie révén. A támadó egyedül maradt egy szöglet után, és közelről a hálóba bombázott. Az Arsenal játékosa később rúgást kapott, ezért le kellett cserélni a szünetben.

A magyar együttesnek is voltak helyzetei az első játékrészben, Dzsudzsák Balázs gólt is szerzett, de a játékvezető nem adta meg a találatot, arra hivatkozva, hogy még nem engedélyezte a szabadrúgás elvégzését.


Az elkényelmesedett hazaiak ellen a magyar együttes a szünet után öt percen belül fordított, ezzel vezetett is. Rudolf lövése megpattant a védőn, így becsapta a kapust, majd Gera Zoltán kapásból vette be Vorm kapuját az 50. percben.



A hollandok megrázták magukat a 61. percben, de egyenlítésükhöz szerencse is kellett, ugyanis Sneijder gólja előtt Vadóczról pattant vissza az irányítóhoz a labda. A harmadik holland gólt a csereként beállt Ruud van Nistelrooy lőtte a 73. percben, bombájánál esélye sem volt Fülöpnek.

Két perc után jött az újabb magyar egyenlítés: Dzsudzsák passza után Gera szerzett szép gólt.

A magyar csapat csak három percig örülhetett, ugyanis Kuyt rövid időn belül kétszer is eredményes volt, ezzel eldöntötte a meccset. Előbb egy beadás után csapta be Fülöpöt, majd távolról emelte át a magyar kapust.

Az E csoportban a hollandok sikerükkel kilencpontos előnyre tettek szert a második svédekkel és a harmadik magyarokkal szemben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás szakíró, az InfoRádió munkatársa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást