Ezért kapott egy számmal nagyobb patkót Overdose

Infostart
2011. március 28. 19:40
Újrapatkolták Overdose-t. Stuart Packham patkolókovács ezúttal is csak pár órára érkezett Angliából Magyarországra, a versenyló istállójába. A patkók azóta egy számmal nagyobbak a korábbiaknál, amióta a versenyló a téli szünet után ismét komoly terhelést kap. Overdose patáit ellenőrző Szmodits Zsolt elmondta azt is, hogy mi indokolta a méretváltást - számolt be a PannoniaOverdose.hu.

Amint belépett Overdose istállójába, Stuart Packham patkolókovács felsóhajtott: "Bárcsak az én lovam nézne ki ilyen jól". Majd rögtön megjegyezte, hogy nem a versenyló szőrére, hanem a kondíciójára gondolt. Aztán előkerültek az új patkók, amikből Overdose már egy számmal nagyobbat, ötöst visel, amióta a téli szünet után ismét komoly terhelést kap.

A jelen lévő, és Overdose-t végig ellenőrző dr. Szmodits Zsolt elmondta, hogy a méretváltást az is indokolta, hogy az elvégzett munka miatt a kimagasló képességű mén patái egy kissé szétterültek. Jozef Roszival, a tréner hozzátette, hogy amióta a versenyló négyes helyett ötös patkókat visel, a korábbi érzékenység sem jelentkezett nála, így emiatt nem kellett leállnia.

A PannoniaOverdose.hu friss információi szerint a patkolás jól sikerült. Overdose szombaton már nyereg alatt volt, a vasárnapot pedig karámjában töltötte.

A patkolás kényes műveletéről készült képeket megnézheti, ha ide kattint!