Így fegyelmeznék meg Tévezt

Infostart
2010. december 14. 16:00
A Manchester City 50 millió fontra perelheti be Carlos Tévezt, ha az argentin csatár megtagadja a játékot és visszavonul.

A futballista szerződése még három és fél évig érvényes, így a klub kártérítésre tartana igényt, amennyiben Tévez valóban befejezi a futballt. A 26 éves csatár átigazolási kérelmet nyújtott be, és annak ellenére megerősítette távozási szándékát, hogy a Manchester City egyértelművé tette, nem akarja elengedni. Tévez azt mondta, hogy megromlott a viszonya néhány klubvezetővel, köztük Garry Cooke ügyvezetővel.

Roberto Mancini pár napos pihenőt adott a játékosnak, akivel pénteken fog beszélni, és megpróbálja maradásra bírni. Az olasz edző azzal akarja fegyelmezni Tévezt, hogy megfosztja a csapatkapitányi karszalagtól és egy ideig a tartalékok közé száműzi. Az argentin sztár nem utazik el a kerettel a Juventus elleni Európa Liga-mérkőzésre sem.

A klub megpróbálta fizetésemeléssel maradásra bírni, de Tévez szerint nem a bére miatt akar távozni, és nem szeretné, ha pénzéhesnek látszana. Értesülések szerint Tévez több mint heti 280 ezer fontot keres, így magasan a legjobban fizetett játékos a Premier League-ben.

Közleményében először honvágyával indokolta távozási szándékát, és azzal érvelt, több időt szeretne a gyermekeivel tölteni. Később aztán a klubvezetőkkel való rossz viszonyát emelte ki, és megemlítette, hogy nyáron is távozni akart, ám akkor maradásra tudták bírni.

Tévez tavaly nyáron viharos körülmények között éppen az ősi városi rivális Unitedtől szerződött át a Cityhez. Az együttes csapatkapitánya lett, hosszú ideje kiváló formában játszik.