Visszavonulással fenyegetőzik Tévez

Infostart
2010. december 13. 18:40
Nem engedi el a Manchester City januárban Carlos Tévezt, noha az argentin csatár egyértelművé tette, hogy távozni akar.

A 26 éves csatár átigazolási kérelmet nyújtott be, és annak ellenére megerősítette távozási szándékát, hogy a Manchester City egyértelművé tette, nem akarja elengedni. Tévez azt mondta, hogy megromlott a viszonya néhány klubvezetővel, köztük Garry Cooke ügyvezetővel, ám a Citynél nevetségesnek és nonszensznek nevezték állításait.

A futballista azzal is fenyegetőzött, hogy visszavonul, ha nem engedik távozni, ám ez esetben a manchesteri egyesület kártérítésre tartana igényt. A klub megpróbálta fizetésemeléssel maradásra bírni, de Tévez szerint nem a bére miatt akar távozni, és nem szeretné, ha pénzéhesnek látszana. Értesülések szerint Tévez több mint heti 280 ezer fontot keres, így magasan a legjobban kereső játékos a Premier League-ben.

Közleményében először honvágyával indokolta távozási szándékát, és azzal érvelt, több időt szeretne a gyermekeivel tölteni. Később aztán a klubvezetőkkel való rossz viszonyát emelte ki, és megemlítette, hogy nyáron is távozni akart, ám akkor maradásra tudták bírni.

"Már egy ideje érzem ezt, és sok időt töltöttem azzal, hogy ezt átgondolja. Az érzéseim nem változtak a nyár óta. Csalódott vagyok, hogy a vezetőség megpróbálja más színben feltüntetni ezt az ügyet" - írta közleményében Tévez, aki hangsúlyozta, hogy Roberto Mancini menedzserrel nincs problémája, és hálás a klub tulajdonosának is.

A Barcelona és a Real Madrid már jelezte, hogy szívesen látná az argentin támadót, míg a Milan ügyvezetője, Adriano Galliani szerint az olasz egyesület nem engedheti meg magának Tévez leigazolását.

Tévez tavaly nyáron viharos körülmények között éppen az ősi városi rivális Unitedtől szerződött át a Cityhez. Az együttes csapatkapitánya lett, hosszú ideje kiváló formában játszik.