Mátéfi: A szíve segítette győzelemhez a csapatot

Infostart
2010. december 9. 11:20
Nagy bravúr a franciák elleni győzelem; azért sikerült nyerni, mert az ellenfél nem tudott mit kezdeni a nyitott védekezéssel - mondta az InfoRádiónak a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Mátéfi Eszter hozzátette: a továbbiakban igyekeznek javítani a támadójátékon is.

Komoly bravúr, hogy a magyar csapatnak sikerült legyőznie azokat a franciákat, akik tavaly a világbajnokságon a döntőig jutottak - mondta az InfoRádiónak a szövetségi kapitány. Mátéfi Eszter szerint a sikert az hozta meg, hogy megfelelő taktikát választottak: az ellenfél nem tudott mit kezdeni a nyitott védekezéssel.

A szakvezető szerint az első magyar gól, Kovacsics Anikó találata megadta az alaphangot a mérkőzésnek, és az is önbizalommal töltötte el a lányokat, hogy végig vezettek. A franciák a meccs vége felé azért tudták csökkenteni a hátrányukat, mert a sok ütközésben elfáradtak a magyarok. "De a csapatnak volt ereje, szíve, így sikerült megtartani az előnyt" - fűzte hozzá Mátéfi Eszter.

Pálinger Katalin formáját szenzációsnak nevezte a szövetségi kapitány, aki szerint a kapus nemcsak a pályán, hanem azon kívül is sokat tett a győzelemért. "Igazi vezéregyéniség, viszi magával a csapatot" - magyarázta.

A franciák ellen, Tomori Zsuzsa sérülése miatt, nem tudták az összes támadási variációt kihasználni a magyarok, Mátéfi Eszter azonban reméli, hogy a játékos péntekre már felépül, és a norvégok ellen több gólt sikerült majd lőni.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást