Még pórul járhat a Roma és az Arsenal

InfoRádió / MTI
2010. december 8. 08:36
Öt csapat pályázik a még kiadó három nyolcaddöntős helyre a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek utolsó fordulójában. Az Arsenal és a Roma továbbjut, ha győz.

Az E csoportban a már biztos nyolcaddöntős Bayern München a Baselt fogadja, míg a Roma a Cluj otthonába látogat. Az olaszoknak adott esetben még a vereség is továbbjutást érhet, ehhez a Baselnek pontot kell veszíteni Münchenben. Francesco Totti, a rómaiak vezére szerint csapatára nehéz meccs vár Kolozsvárott, de biztos a sikerben.

A F csoportban már az előző körben kialakult a végső sorrend, a Chelsea és a Marseille továbbjutott, míg a Szpartak Moszkva az Európa Ligában folytathatja. Az angol bajnoki címvédő számára az egyetlen tét a franciák elleni idegenbeli meccsen a presztízs, ha ugyanis győznek, az ötödik olyan csapat lesznek a BL-ben, amely valamennyi csoportmeccsét megnyerte. Ez korábban a Milannak (1992/93), a PSG-nek (1994/95), a Szpartak Moszkvának (1995/96) és a Barcelonának (2002/03) sikerült. A meccs érdekessége lesz, hogy Didier Drogba korábbi együttese ellen lép pályára.

A G csoportban az Ajax még azért hajthat a Milan otthonában, hogy elérje a 3. helyet, s így az Európa Ligában folytathassa. A holland együttesnél hétfőn este mondott le Martin Jol vezetőedző, Milánóban Frank de Boer irányítja a csapatot. A hazaiaknál várhatóan kezdeni fog Ronaldinho, és Massimiliano Allegri vezetőedző azt ígérte, hogy nem veszik félvállról a találkozót, ugyanakkor a BL-csata helyett nagyobb az izgalom amiatt, mert a klub alelnöke Dél-Amerikába utazott, hogy megszerezze a 21 éves brazil sztárt, Gansót.

A csoportelső Real Madrid fogadja a jelenleg negyedik Auxerre-t. Amennyiben a spanyol sztárcsapat szerez egy gólt, akkor az első olyan klub lesz a sorozat történetében, amely eléri a háromszáz találatot.

A H csoportban alakul legizgalmasabban az utolsó forduló, mivel még három együttes pályázik a két továbbjutó helyre. Az ukrán Sahtar Donyeck vezet, és csak abban az esetben eshet ki, ha otthon legalább négy góllal kikap a Bragától, s közben az Arsenal legyőzi hazai pályán a Partizant. Ha a portugál együttes győz Ukrajnában, de nem legalább négy góllal, akkor az első olyan csapat lesz a BL-történetében, amely a csoportkör után 12 ponttal búcsúzik. Az Arsenal sikere esetén biztosan nyolcaddöntős.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:


E csoport:
Bayern München (német)-Basel (svájci) 20:45 ó
CFR Cluj (román)- Roma (olasz) 20:45 ó
Az állás: 1. (már továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. AS Roma 9, 3. FC Basel 6, 4. CFR Cluj 3

F csoport:
Marseille (francia)-Chelsea (angol) 20:45 ó
MSK Zilina (szlovák)-Szpartak Moszkva (orosz) 20:45 ó
Az állás: 1. (már továbbjutott) Chelsea 15 pont, 2. (már továbbjutott) Olympique Marseille 9, 3. Szpartak Moszkva 6, 4. MSK Zilina 0

G csoport:
Milan (olasz)-Ajax Amsterdam (holland) 20:45 ó
Real Madrid (spanyol)- Auxerre (francia) 20:45 ó
Az állás: 1. Real Madrid (már továbbjutott) 13 pont, 2. (már továbbjutott) Milan 8, 3. Ajax Amsterdam 4, 4. Auxerre 3

H csoport:
Arsenal (angol)-Partizan Beograd (szerb) 20:45 ó
Sahtar Donyeck (ukrán)-Braga (portugál) 20:45 ó
Az állás: 1. Sahtar Donyeck 12 pont, 2. Arsenal 9 (15-6), 3. Braga 9 (5-9), 4. Partizan Beograd 0