A magyar szurkolók sokáig nem mehetnek ilyen közelre olimpiát nézni

Infostart
2010. december 8. 10:32
Az angolok presztízskérdésnek tekintik a 2012-es londoni olimpia sikeres megrendezését, az eseményhez kötődő sport- és létesítményfejlesztési projektekkel pedig a következő 20-25 évet is megalapozzák - mondta az InfoRádiónak Nagy Zsigmond, a játékok szervezőbizottságának magyar tagja, aki az elmúlt egy év nagy részét Londonban töltötte.

Jól áll a londoni olimpia előkészítése, másfél évvel a játékok előtt már több helyszín elkészült - mondta az InfoRádiónak a szervezőbizottságának tagja. Nagy Zsigmond kiemelte: a létesítményekben lehet testversenyeket tartani, minden sportágban rendeznek ilyet. A szervezőknek egyedül a gazdasági válság okoz gondot - tette hozzá.

Magyarországhoz ennyire közel régen rendeztek játékokat, és várhatóan a közeljövőben nem is lesz ilyen könnyen elérhető olimpia, ezért Nagy Zsigmond reméli, hogy sok magyar szurkoló drukkol majd a helyszínen. Nyugat-Európából sokan érdeklődnek az ötkarikás játékok iránt, a francia, holland és belga szurkolók már sok szállást lefoglaltak - közölte a szervezőbizottsági tag.

A britek nemzeti kérdésnek tartják az olimpia sikeres megrendezését, a játékok társadalmi támogatottsága 88 százalékos, és a területtel külön olimpiai miniszter foglalkozik - fejtette ki. Nagy Zsigmond beszélt arról is, hogy Londonban több mint 20 éves tervek vannak a létesítmények felhasználására.

A londoni olimpia az első, amelyen ennyire fontos a sportolói szemlélet, ezt jelzi, hogy a szervezőbizottság létrehozta a sportolói bizottságot. A testület jóváhagyása nélkül nem lehet meghozni fontos döntéseket - emelte ki Nagy Zsigmond.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást