Mit vár a válogatottól Buzánszky Jenő?

Infostart
2010. december 7. 16:34
Valamennyit előrelépett a magyar labdarúgó-válogatott Egervári Sándor szövetségi kapitány irányításával - mondta az InfoRádiónak Buzánszky Jenő. Az Aranycsapat hátvédje a napokban megkapta a Prima Primissima Díjat, a parlament tegnapi döntése után pedig Grosics Gyulával együtt hamarosan a Nemzet Sportolója lehet.

Fejlődött a magyar labdarúgó-válogatott Egervári Sándor szövetségi kapitány irányítása alatt, de a neheze tavasszal következik - mondta az InfoRádiónak Buzánszky Jenő. Az Aranycsapat hátvédje emlékeztetett, hogy az előző selejtezősorozatban az erősebb ellenfelek ellen nem sikerült jó eredményeket elérni.

Buzánszky Jenő reméli, hogy Egervári Sándor a szaktudásával össze tudja rakni a válogatottat. Majd meglátjuk, mire lesz elég a játékosok tudása, motivációja, lelkiereje annak érdekében, hogy sikerre vigyék a futballt - vélekedett.

Az olimpiai bajnok védő szerint szép lenne, ha a nemzeti csapat kijutna a 2012-es Európa-bajnokságra, de azt is eredménynek tartaná, ha az erősebb riválisok ellen jó eredményt érnénk el, mert ebből éreznénk, hogy van jövőnk, és előrelendült a magyar labdarúgás.

Buzánszky Jenő a napokban vehette át a Prima Primissima Díjat, amelyet a legmagasabb társadalmi kitüntetésnek nevezett, és mint mondta, különösen értékes számára, mivel az emberek szavazatai alapján jelölték. Örül annak, hogy ilyen módon visszakapja azt az örömet, amit az embereknek sportolóként szerzett - tette hozzá az Aranycsapat legendás játékosa, aki a parlament hétfői döntése után Grosics Gyulával együtt hamarosan a Nemzet Sportolója lehet.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást