Újabb csapás Mourinhónak és a Realnak

Infostart
2010. november 30. 19:06
José Mourinhót sportszerűtlen viselkedés miatt egy Bajnokok Ligája-mérkőzéstől tiltotta el az Európai Labdarúgó Szövetség, a Real Madrid pedig pénzbírságot kapott az Ajax elleni meccsen történt kiállítások miatt.

A Real Madrid portugál edzője két meccses eltiltást kapott, de ebből az egyiknek a végrehajtását három évre felfüggesztették, így José Mourinho a jövő heti, utolsó BL-csoportmeccsen nem ülhet le a kispadra. Az edzőnek 40 ezer eurós bírságot is kell fizetnie.

Az időhúzás miatt kiállított Xabi Alonso és Sergio Ramos eltiltását életben hagyta az UEFA fegyelmi bizottsága, a két játékos az utolsó, Auxerre elleni, már tét nélküli meccsen nem játszhat. A két futballista 20 ezer eurós büntetést kapott, Iker Casillasnak 10 ezret, míg Jerzy Dudeknek 5 ezret kell fizetnie. A Real Madridra 120 ezer eurós bírságot szabott ki az UEFA.

A felvételek szerint Dudek és Casillas adta át Ramosnak és Alonsónak a vezetőedző utasítását, hogy állíttassák ki magukat a 4-0-ra megnyert meccs hajrájában. A portugál tréner azért akarta, hogy két kulcsembere piros lapot kapjon, mivel így eltiltásukat a már tét nélküli Auxerre elleni meccsen tölthetik le.

A két spanyol játékosnak már volt egy-egy sárga lapja a korábbi csoportmérkőzésekről, és mindketten kaptak egy újabbat az amszterdami találkozón, így az Auxerre elleni összecsapáson azt kockáztatták volna, hogy egy újabb figyelmeztetés esetén nem játszhatnak a nyolcaddöntő első meccsén. Az UEFA szabályai szerint három különböző meccsen kapott sárga lap után jár egy mérkőzésre szóló eltiltás, majd ezután minden második sárga után kell kihagyni egy találkozót. Ráadásul ebben az idényben nem törlik el a lapokat, így a két futballista kettő helyett egy sárga lapot visz tovább.