Benítez számára a lét a tét

Infostart
2010. november 24. 11:22
Új kezdetről beszélt Rafael Benítez, a címvédő Inter vezetőedzője a Twente elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. A spanyol edző nem félti az állását, és biztos a győzelemben. A Barcelona az új edzővel készülő Panathinaikosz otthonába látogat. A katalánok egy sikerrel biztos nyolcaddöntősök

A továbbjutás mellett Rafael Benítez vezetőedző állása a tét a címvédő Inter számára a csoportkör 5. fordulójában. A címvédő milánóiak a várakozásoknál gyengébben szerepelnek a spanyol edző irányításával, a bajnokságban a hatodik helyen állnak, míg a BL-ben még bizonytalan a továbbjutásuk. Utóbbi felé nagy lépést tehetnek szerdán este, ha legyőzik a Twentét hazai pályán, ellenkező esetben könnyen lehet, hogy Massimo Moratti klubelnök meneszti a spanyol trénert.

"Nem utolsó esélyként tekintek erre a meccsre, inkább úgy, mint egy győzelmi széria első állomására. Mi történik, ha kikapunk? Biztos vagyok benne, hogy győzni fogunk" - mondta nyugodtan Rafael Benítez.

A spanyol edzőnek továbbra is sok kulcsjátékosa sérült, de Thiago Motta visszatérhet. Abból a csapatból, amely májusban magasba emelte a trófeát, mindössze Samuel Eto'o, Wesley Sneijder, Javier Zanetti, Lúcio és Goran Pandev egészséges.

"Ez nehéz helyzet, de nyugodtnak kell maradnunk, és akkor szép apránként kijövünk ebből a gödörből. Ehhez szerdán mindenképpen nyernünk kell" - mondta Zanetti, a csapat argentin csapatkapitánya.

A csoport másik meccsén a Tottanham a Werder Brement fogadja, és győzelmes esetén bejut a nyolcaddöntőbe. A londoni együttes két kulcsemberének, Rafael van der Vaartnak és Gareth Bale-nek a szereplése kérdéses.

A B csoportban az Olympique Lyon van biztos pozícióban, a siker a franciáknak szintén továbbjutást ér, de a Benfica izraeli botlása esetén vereséggel is a legjobb 16 közé kerül. A Lyont fogadó Schalke akkor kvalifikálja magát a folytatásra, ha nyer, és a Benfica kikap.

A C csoportban a Glasgow vendégeként pályára lépő Manchester Unitednek már a döntetlen is elegendő a továbbjutáshoz, míg a Bursasport fogadó Valencia akkor vallhatja magát nyolcaddöntősnek, ha sikere esetén pontot veszít, vagy döntetlennél kikap a skót együttes. Sir Alex Ferguson nem számíthat két védőjére, Nemanja Vidicre és Rio Ferdinandra, de Wayne Rooney először lehet kezdő sérülése után.

A D csoportban a Barcelona az új edzővel készülő Panathinaikosz otthonába látogat. A katalánok egy sikerrel biztos nyolcaddöntősök, döntetlennel csak akkor, ha a Köbenhavn nem kap ki a Rubin Kazany vendégeként. A dánok szintén azzal a tudattal lépnek pályára, hogy győzelem esetén tavasszal is folytathatják a küzdelmet a legrangosabb európai kupasorozatban.