Sorsdöntő csaták a BL-ben

InfoRádió / MTI
2010. november 23. 11:02
Két fordulóval a csoportkör vége előtt további öt csapat biztosíthatja be a továbbjutását a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköréből. A Roma a Bayern Münchent fogadja, míg a Milan az Auxerre-hez látogat.

Az E csoportban a Bayern München eddigi százszázalékos teljesítményével már biztosította helyét a nyolcaddöntőben, és kedden a Roma is bekerülhet a legjobb 16 közé. Az olasz együttes gyengén kezdte a szezont, de az utóbbi időszakban magára talált. Ha a Roma hazai pályán legyőzi a bajorokat, és a Basel-Cluj mérkőzésen döntetlen születik, eldől a továbbjutás, de minden más esetben a hatodik kör dönt majd. Az olasz együttesbe visszatérhet Daniele De Rossi, Juan és Adriano is, míg a münchenieknél Mark van Bommel, Holger Badstuber, Arjen Robben, Miroslav Klose és Ivica Olic sérült, Bastian Schweinsteiger pedig eltiltott.

Az F csoportban a Chelsea egy döntetlennel már csoportelső lehet a zsolnaiak ellen. Az eddig mind a négy meccsét magabiztosan megnyerő londoni együttes a szlovák alakulat ellen feledtetheti a bajnoki kisiklásokat. A századik BL-meccsére készülő Chelsea-nél Carlo Ancelotti menedzser több alapemberét is pihenteti, így Ross Turnbull, Josh McEachran és Jeffrey Bruma is kezdeni fog.

A csoport másik meccsén a Szpartak Moszkva a Marseille-t fogadja, és az orosz együttes egy sikerrel kvalifikálhatja magát a legjobb 16 közé. A két csapat első fordulós találkozóján az orosz együttes Franciaországban tudott nyerni 1-0-ra. A döntetlennel a Szpartak még nem jutna ugyan tovább, de nagyon kényelmes helyzetbe kerülne, mivel a zárómérkőzését a pontnélküli szlovák Zilinával vívja majd, a francia alakulatnak ugyanakkor egy moszkvai győzelem nagyon sokat érne.

A G csoportban nagy a harc a Real Madrid mögött. A második helyezett Milant mindössze két pont választja el az utolsó Auxerre-től, ennek ellenére az olaszok már kedden továbbjuthatnak. A piros-feketék a franciákat fogadják, míg a Real az Ajaxhoz látogat, s amennyiben az olasz gárda nyer, a mögötte egy ponttal lemaradó hollandok pedig kikapnak, a Milan bejut az egyenes kieséses szakaszba. Az olasz bajnoki listavezető Milan Andrea Pirlo, Alexandre Pato és Massimo Oddo nélkül utazott el Franciaországba.

José Mourinho nem számíthat Gonzalo Higuaínra, valamint Sami Khedira és Ricardo Carvalho is kihagyja az amszterdami meccset. Az Ajaxnál Vurnon Anita és Siem de Jong visszatérésében bíznak.

A H csoportban kérdéses még az első két hely sorsa. Minden egyértelművé válhat, ha az utóbbi időben meglepő összeomlásokat produkáló Arsenal győzni tud, vagy akár döntetlenre végez a portugál Braga otthonában. Ebben az esetben a másik meccsen az ukrán Sahtar Donyecknek döntetlen is elég a sereghajtó szerb Partizan Beograd stadionjában. A Braga sikerével viszont teljesen nyílttá tenné a továbbjutás kérdését. Az Arsenalban Andrej Arsavin, Robin van Persie és Gael Clichy is kihagyja a meccset.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Farkas Dávid beszélgetése Dénes Tamással
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást