Miről egyeztetne Borkai Orbán Viktorral?

Infostart
2010. november 21. 08:30
A dopping elleni zéró tolerancia és az utánpótlás támogatása szerepel a Magyar Olimpiai Bizottság új elnökének legfőbb céljai között. Borkai Zsolt az InfoRádiónak azt mondta: a Pekingben elért 3 aranyérem a minimális elvárás Londonban is. Borkai az olimpiai sportágak helyzetéről, a sport általános problémáiról, így a többi között a sportegészségügyről mielőbb egyeztetést kezdeményez Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A lólengés 1988-as szöuli olimpiai bajnoka megválasztása után elmondta, tudja, hogy nagy felelősséggel jár a MOB vezetése, amelynek eredményessége mellett társadalmi elismertsége folyamatosan nőtt. Borkai Zsolt hozzátette: a sport terén várható változás további lehetőséget és felelősséget jelent a szervezetnek, a sportági szövetségekkel, köztestületekkel együtt kell kidolgozni a sportirányítás és a támogatás új rendszerét.

Borkai Zsolt a közgyűlés után az Inforádió kérdésére válaszolva arról is beszélt, hogy pontos tervekre van szükség a londoni olimpia felé vezető úton az eredményes szerepléshez és minimálisan a 3 arany 5 ezüst és 2 bronzérmet hozó pekingi eredménnyel lenne elégedett.

Borkai Zsolt elmondta, hogy főként azokat a sportolókat és klubokat fogják támogatni, amelyeknek esélyük van érmet szerezni a londoni játékokon. Hozzátette: az olimpiai sportágak helyzetéről, a sport általános problémáiról, így a többi között a sportegészségügyről mielőbb egyeztetést kezdeményez Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Schmitt Pál köztársasági elnök augusztus 5-én mondott le MOB-elnöki tisztségéről, őt tiszteletbeli elnökké választották. Az olimpiai világ- és Európa-bajnok Borkai Zsolt az egyetlen jelölt volt az elnöki posztra, 141 igennel és három nem szavazat mellett választották meg, megbízatása - akárcsak az elnökségé - 2012-ig szól. A MOB elnöke jelezte, hogy megválasztásakor leköszön az Országgyűlés rendészeti és honvédelmi bizottsági tagságáról. A többi tisztségéről - mivel a MOB elnöke társadalmi munkában látja el fela datát - nem mond le, így képviselőként továbbra is részt vesz az Országgyűlés munkájában és Győr polgármestere marad.

Schmitt Pál a közgyűlésen azt mondta, egyik legfontosabb eredményének azt tartja, hogy sikerült a magyar közgondolkodásba beépíteni az olimpiai eszmét. Kiemelte, elnöki csúcspontjai között szerepel, amikor olimpiai aranyérmet adhatott át, először az 1988-as szöuli játékokon éppen Borkai Zsolt nyakába akaszthatta az első helyért járó medált.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást