Távozhat a Barcelona brazil sztárja

Infostart
2010. november 2. 10:23
Újabb labdarúgót csábíthat el a Barcelonától a Manchester City: a dúsgazdag angol egyesület 30 millió fontot sem sajnálna Dani Alvesért.

A nagyratörő terveket szövögető manchesteri klub már nyáron érdeklődött a brazil szélsővédő iránt, ám akkor a Barcelona még visszautasította az ajánlatokat. A helyzet azóta annyit változott, hogy fény derült a katalán klub jelentős adósságára, valamint a futballista sem hosszabbította meg 2012-ben lejáró szerződését, így januárban, vagy legkésőbb jövő nyáron kaphat még érte megfelelő összeget a Barcelona.

A City nagyságrendekkel jobb fizetést adna a brazil sztárnak. Dani Alvesnek a Barcelona heti 160 ezer fontos fizetést kínált, de a bónuszokkal együtt, ám Manchesterben ennél is többet kapna. A Barcelona nyáron Yaya Tourét engedte el a Cityhez, a középpályás 220 ezer fontot keres hetente - Dani Alves is hasonló nagyságrendre számíthat.

Közben biztossá vált, hogy Roque Santa Cruz távozik a Manchester Citytől. A paraguayi csatárt a Fulham, a Besiktas, a Getafe és a Sevilla vinné.