Olasz csúcsrangadó: mindenkinek tetszett a 0-0 - videóval

Infostart
2010. október 4. 09:52
Nem bírt egymással az Internazionale és a vendég Juventus az olasz labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. Az idegenbeli döntetlennel a vendég torinói egyesület feljött a 7. helyre (5 pont a hátránya a listavezető Lazióval szemben), míg a címvédő Inter visszaesett a második helyre.

A Juventus edzője, Gigi Delneri elégedett volt a találkozó lefújása után: "Hiszünk abban, amit csinálunk! Időnként jól játszott a csapat, egyre erősebbek vagyunk, de nem szabad eltelni magunktól. Láttam bíztató jeleket a Mancheseter City elleni meccsen is és most is. Az eredmény pozitív energiákat kell felszabadítson a játékosaimban. Hosszú még a szezon" - fejezte be a népszerű vezetőedző.

A Juventus és az olasz válogatott bástyája, Chiellini is a csapat folyamatos fejlődését emelte ki: "jók voltunk, nagyon kihajtottuk magunkat. Nem szabad elfelejteni, hogy Olaszország és egész Európa bajnoka volt az ellenfelünk. Igyekeztünk magasan tartani a labdát és sokat használni a fejünket; nem vallottunk szégyent".



Érdekes módon, hasonlóan elégedetten nyilatkozott a rangadó után az ellenfél edzője is. Rafa Benítez a Sky mikrofonja előtt azt mondta, hogy nyerhettet volna az Inter, de elégedett, mert csapata mindent kiadott magából. A spanyol vezetőedző szerint Milito sérülése nem súlyos, hamarosan visszatérhet a kezdőcsapatba. Benítez szólt a csapat új üdvöskéjéről, a fiatal, brazil középpályásról, Coutinhóról is: "A fiataloknak segítségre van szükségük, hogy folyamatosan jól szerepeljenek. Coutinho megfelelő teljesítményt nyújtott a Werder ellen és ma sem volt rossz. Õ nem védekező játékos, hanem kimondottan támadó." Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e túl rövidnek az Inter kispadját, Benitez azt mondta: "ha a sérültjeink felépülnek - Samuel, Pandev, Zanetti, Motta -, akkor sokkal erősebb lesz az Inter."

Az Inter egyik legjobbja, Dejan Stankovic sem volt elégedetlen a találkozó után: "Tisztességes eredményt értünk el. Szeretném kiemelni, hogy ezúttal nem csak a csapatok játszottak minőségi szinten, hanem a játékvezető is megfelelő volt. Ez egy jó eredmény nekünk, hatalmas taktikai csata volt. A bajnokság sokkal kiegyensúlyozottabbnak tűnik, mint tavaly" - fejezte be az Inter középpályása a nyilatkozatot.

{{keretes_cim}}

Cesare Prandelli a forduló után azonnal kijelölte az olasz válogatott keretét. Kimaradt a sérüléssel bajlodó Quagliarella, Montolivo és Balotelli, illetve az U21-es válogatottal készülő De Silvestri.

Kapusok: Mirante (Parma), Sirigu (Palermo), Viviano (Bologna).

Védők: Cassani (Palermo), Zambrotta (Milan), Bonucci (Juventus), Bovo (Palermo), Chiellini (Juventus), Gastaldello (Sampdoria), Antonelli (Parma), Criscito (Genoa).

Csatárok: Cassano (Sampdoria), Gilardino (Fiorentina), Pazzini (Sampdoria), Borriello (Róma), Rossi (Villarreal).