Gálázott a Barcelona, szenvedett az Inter és a Man United

Infostart
2010. szeptember 14. 22:50
A Bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán 22 gól született, a legtöbbet, ötöt a Barcelona szerezte. Nem tudott győzni a címvédő Inter és a Manchester United sem.

Gólparádével feledtette a hétvégi váratlan bajnoki vereséget a Barcelona: a katalán sztárcsapat 5-1-re verte a Panathinaikoszt hazai pályán. Bár a görög bajnok került előnybe Govou révén, a Barcelona gyorsan egyenlített Messi remek találatával. A nyáron 40 millió euróért vett David Villa góljával már a katalán együttes vezetett, majd Messi csodálatos szóló végén újabb gólt szerzett. Az argentin aranylabdás a mesterhármashoz is közel állt, de tizenegyesét Corvasz hárította a második félidőben. A gránátvörös-kékektől Pedro és Dani Alves is betalált, ezzel fölényessé téve a különbséget.

Nem ment ilyen jól a címvédő Internek: bár a milánói együttes gyorsan vezetést szerzett Sneijder révén, a holland bajnok Twente fordítani tudott. A szégyentől Eto'o mentette meg az Intert, góljával egyenlített Rafa Benítez gárdája.

Az A csoport másik meccsén is 2-2-es eredmény született: bár a Tottenham két góllal is vezetett Brémában a rutinosabb BL-szereplő Werder egyenlített.

Nem tudott győzni a Mancheser United a Rangers ellen. Sir Alex Ferguson meglepő módon felforgatott csapatot küldött pályára, igaz, Rio Ferdinand hosszú sérülése után visszatért, és kezdett Wayne Rooney is, de a támadó ezúttal nem volt hatékony. A legveszélyesebb manchesteri Gibson volt, míg Valencia súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

Fölényesen nyert Törökországban az újjáalakuló Valencia, míg az orosz bajnok Rubin Dániában kapott ki.

Eredmények:
Twente-Inter 2-2
Werder Bremen-Tottenham 2-2
Benfica-Hapoel Tel-Aviv 2-2
Lyon-Schalke 1-0
Bursaspor-Valencia 0-4
Manchester United-Rangers 0-0
Barcelona-Panathinaikos 5-1
FC Köbenhavn-Rubin Kazany 1-0


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás szakíró
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást