Huszti Szabolcs szerint "hülyítés" zajlik a válogatott körül

Infostart
2010. szeptember 9. 14:45
Huszti Szabolcs csütörtökön közleményben jelezte: nem rokonszenves neki a magyar labdarúgó-válogatottnál kialakult légkör. Véleménye szerint a nemzeti csapat körül "hülyítés" folyik.

Huszti Szabolcs nyílt levelét a Nemzeti Sport internetes oldala közölte. Az 51-szeres válogatott játékos egyebek mellett arról írt, hogy " mindig híve volt a pozitív hozzáállásnak, éveken át hangoztatta, hogy az eredményhez szüksége van a válogatottnak a szurkolók és a média felől érkező támogatásnak. Ami azonban most zajlik, annak köze nincs a realitáshoz. Az hülyítés. Az nevetséges" - fogalmaz.

Huszti Szabolcs úgy véli, "Simán kikapunk Svédországban, de dicsérjük az első félidőt, miközben momentumunk sincs - a házigazdáknak pedig ziccerei egymás után."

"A meccset közvetítő riporter dicshimnuszokat zeng a produkcióról, egekbe emel játékosokat, a stúdióban ülő szakkommentátorok pedig fényezik az edzőt és fejlődésről beszélnek. Szerencsével, kínkeservesen megverjük Moldovát és elégedetten értékelünk" - áll a levélben.

A futballista kitért a nyáron leváltott korábbi szövetségi kapitány, a holland Erwin Koeman munkájára is. Leírta, hogy tavaly mindenki természetesnek vette a moldávoknál "nagyobb erőt képviselő Albánia" hazai és idegenbeli legyőzését.

"Persze, tiszta sor, hogy egy külföldi trénernek nehezebb elfogadtatni magát egy idegen országban, de Koemant végig bírálták, s most, hogy magyar edzőnk van, most aztán határtalan a türelem" - idézi a közlemény Husztit, aki kijelenti: "Mem fog visszatérni az NB I-be, nem igazol a Videotonba, hogy sztenderd válogatott lehessen."

Az orosz Zenit légiósa minden magyar futballistának azt tanácsolja, amint adott a lehetőség, azonnal igazoljon el Magyarországról, mert hatalmas a különbség a hazai és a külföldi labdarúgás között.

"Azt hiszem, mindezt alátámasztja, hogy a Vidit egy Maribor simán kiejtett az Európa Liga selejtezőköréből, a Basel pedig könnyedén átgázolt a Debrecenen a Bajnokok Ligájában - hogy csak a jelenlegi állapotokra mutassak rá."

Huszti szerint arra nincs magyarázat, hogy amikor korábban távozott a válogatott edzőtáborából, féléves eltiltást kapott a szövetségtől, miközben Gera Zoltánt "nagy csinnadrattával hívta vissza az MLSZ - miután csapatkapitányként otthagyta Dániában a társaságot."

A miskolci születésű labdarúgó, aki kedden jelezte, hogy egyelőre nem kíván Egervári Sándor csapatában szerepelni, a közleményben azt írta: nem hirtelen felindulásból határozta el, hogy lemondja a válogatottbeli szereplést.

Huszti elmondta a szövetségi kapitánynak: a jövőben a Zenitre kíván koncentrálni, ott kiharcolni, hogy stabil csapattag legyen - ezzel pedig megkönnyíti az ő dolgát is, nem kell, hogy számoljon vele a kerethirdetéseknél, nem kell, hogy megmagyarázza, mi az oka a mellőzésének...

A középpályás "nem szeretné, ha döntése után lavina indulna el, ugyanakkor azon sem lepődne meg, ha a jövőben más is felállna."