A harmadik helyért játszhat az olaszoktól kikapó pólósválogatott az Eb-n

Infostart
2010. szeptember 9. 20:43
A magyar vízilabda-válogatott 10-8-ra kikapott az olaszoktól a zágrábi Európa-bajnokság elődöntőjében. Így szombaton a szerbekkel a harmadik helyért játszhat. Kevés kulcsjátékos pólózott egyenletesen jól a mérkőzésen, leginkább Madaras Norbert, Szívós Márton, s Nagy Viktor volt dicsérhető.

A mérkőzés előtt már eldőlt, hogy a másik ágról a horvátok kerültek a fináléba, miután legyőzték a szerbeket. Nem könnyű a házigazda ellen döntőt játszani, de talán nem sok magyar bánta ezt. A szerbek számítanak a legfélelmetesebb ellenfélnek, még annak ellenére is, hogy a magyar csapat Zágrábban legyőzte a riválist.

Kemény Dénes ezúttal Szécsi Zoltán szerepeltetése mellett döntött a két kapus közül. Biros Péter, a csapat másik háromszoros olimpiai bajnoka a 300. válogatott mérkőzésén szált vízbe.

Az olaszok hozták el a labdát, az első percek fordulatos játékot hoztak, ám gólt nem. A magyarok közül előbb Kis Gábor, majd Madaras Norbert lőtt a kapu mellé.

Az olaszok törték meg a gólcsendet, Pietro Figlioli ejtett Szécsi kapujába (0-1).

Az ellentámadásnál emberelőnybe került a magyar csapat, majd ötméterest harcolt ki. Biros Péter Tempestibe lőtte a labdát.

Utána az olaszok kerültek fórba, Presiutti kihasználta a helyzetet (0-2).

A magyar csapat újabb emberfórt kapott, de Hosnyánszki lövése elkerülte a kaput. A negyed hajrájában még nagyobb bajba is kerülhetett volna a csapat, de az olaszoknak nem volt már idejük az emberelőny kijátszására. Így is kétgólos előnnyel zárták az első negyedet.

A második negyed elején szépített a magyar csapat: emberelőnyből Varga Dániel faragott a hátrányból. Ez már a nyolcadik gólja volt a tornán.

Sajnos, az olaszok is belőttek egy előnyt, Gallo révén, 1-3. Utána Tempesti, az olasz kapus bravúrja következett, a negyedik emberfórt elpuskázta a magyar csapat. Az ötödiket már nem: Madaras Norbert zúzta a hálóba a labdát (2-3.)

Norbi belejött: Szécsi bravúrjai után a második negyed végén kiegyenlített, 3-3. Sajnos, Valentino Gallo az utolsó pillanatokban gólt lőtt, kihasználva Hárai és Szécsi kisebb hibáját (3-4). Félidőben egy góllal mennek az olaszok.

A harmadik negyed elején újra kiegyenlített a magyar csapat, Kis Gábor a régi időket idéző csavargóllal volt eredményes. Sajnos, csak másodpercekig tartott az öröm, Figlioli a maga második, illetve az olaszok ötödik találatát szerezte. (4-5) Aztán fórból Niccolo Gitto újra kettőre növelte az olaszok előnyét.

Madaras Norbert tartja a csapatot, előnyből 6-5-re szépített. De megint a settebello került előnybe, Gitto pedig bevágta, 5-7. Ezt a gólt már Nagy Viktor kapta, Kemény Dénes kapust cserélt.

Kicsit visszatért a remény: Nagy Viktor óriási bravúrral védett ziccerben, majd emberelőnyből Hosnyánszky Norbert közelebb vitte a csapatot az olaszokhoz, 6-7.

Két emberelőnyt is kihagyott a magyar csapat, így hiába remekelt a kapuban Nagy Viktor, Stefano Luongo lövése után ismét kettőre nőtt az olaszok előnye. Az utolsó másodpercekben ismét ötöst lőhetett a magyar válogatott, s ismét kihagyta. Tempesti ezúttal Varga Dénes lövését kapta ki.

Az utolsó negyed előtt két góllal vezetett az olasz csapat. Nagy fordulatra lenne szükség, vagy csak pusztán annyira, hogy a ziccereket - a fórok adta lehetőségeket, vagy az ötösöket - kihasználja a magyar válogatott.

Három perc alatt sem esett gól a záró negyedben, aztán az olaszok háromgólos előnybe kerültek, Massimo Giacoppo vette be közelről Nagy Viktor kapuját, 6-9.

Megint emberhátrányba került a magyar válogatott. Kivédekezte, de az ellentámadásból Biros Péter lövése után a kapufáról kifelé pattant a labda.  Szívós Márton kettőre csökkentette a hátrányt, de nagyon kevés van hátra. Még mindig 7-9.


Pietro Figlioli belőtte a nap gólját (szó szerint átejtette Nagy Viktort), de újra Szívós Márton következett, két gólra visszahozta a csapatot (8-10).