Botrány az Eb-selejtező előtt: megverték a biztonsági őrök a kíváncsiskodó szurkolót

Infostart
2010. szeptember 8. 18:43
Az újpesti Szusza Ferenc Stadionnál a biztonsági emberek békés szurkolót is megvertek, miközben ezrek várakoztak, hogy bejussanak a magyar-moldáv labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre - mondta az InfoRádiónak Papp Zsombor futballszurkoló, aki arról is beszélt, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök is csak nézték a biztonságiak erőszakos viselkedését.

A szurkoló az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: a keddi, este fél kilenckor kezdődött Magyarország-Moldávia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre nyolc óra öt perckor érkezett a Szusza Ferenc Stadion Mildenberger utcai bejáratához, amelytől már mintegy száz méterre volt a tömeg vége. A szurkolókat a szűk utcába szorították be.

Papp Zsombor szerint mintegy kétezren lehettek előtte. Végül 45 perces sorban állás után jutott el a bejárati kapuhoz, amelynek csak az egyik fele volt nyitva. Húsz-harminc biztonsági őr állt ott, akik a szurkoló elmondása szerint semmit sem csináltak.

Az előtte álló drukker a bejutásnál megkérdezte az egyik biztonsági embert, hogy miért nem nyitják ki a kapu másik felét, mire leteperték és ütni kezdték.

Úgy tűnt, az őrök felfokozott állapotban vannak, mintha arra vártak volna, hogy mikor tudnak valakibe belekötni és valakit megütni - mondta a szurkoló, akivel a helyszínen tartózkodó rendőrök közölték: ők nem azért vannak ott, hogy a mérkőzést biztosítsák.

Ezek szerint bárkit megverhetnek, a rendőr nem azért van, hogy bármit is tegyenek ez ellen - fűzte hozzá Papp Zsombor.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást