U21-es Eb-selejtező: egygólos vereség Walestől

InfoRádió / MTI
2010. szeptember 4. 20:36
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott egygólos vereséget szenvedett szombaton Wales együttesétől Székesfehérváron, Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Róth Antal együttese ezzel elvesztette esélyét, hogy a biztos továbbjutást érő első helyen végezzen a csoportban, ugyanis az éllovas szigetországiak négy ponttal előzik meg a magyarokat az utolsó, keddi forduló előtt.

Az ötösében jelenleg harmadik magyar együttes csak akkor lehet második, ha kedden az Albert Stadionban legyőzi a bosnyákokat, az olaszok pedig nem nyernek Wales ellen. A tíz csoport első helyezettjei mellett a négy legjobb második jut az Eb-részvételért rendezendő oda-visszavágós rájátszásba. A nyolccsapatos kontinensviadalról a legjobb négy kvalifikálja magát a londoni olimpiára.

Az első játékrészben a magyarok irányították a játékot, a walesiek szinte csak a védekezésre összpontosítottak. A fölény ellenére ugyanakkor a hazaiak nem tudtak igazi ziccereket kialakítani, hiányzott az ötletesség a támadójátékukból, majd a 20. perctől kissé alábbhagyott a kezdeti lendület is.

A folytatásban is a magyarok irányítottak, de a 16-os előtt továbbra is elfogyott a tudomány, majd a játékrész derekán a vendégek egy pontrúgást követően, Korcsmár öngóljával - a Norvégiában légióskodó játékos saját kapujába csúsztatott védhetetlenül - vezetést szereztek. Róth Antal együttese ezt követően sem tudott újítani, hiába támadott folyamatosan, a walesiek biztosan őrizték az eredményt, sőt, ellentámadásokból még ők veszélyeztettek. A végén még 11-est is rúghattak, de Gulácsi védett.

Róth Antal szövetségi edző nyilatkozata: "A kapott gólig jobbak voltunk és stabilan védekeztünk. Miután hátrányba kerültünk, futottunk az eredmény után és szétesett a játékunk, ráadásul az erőnkkel is elkészültünk. Ha kedden nyerünk, akkor sem jutunk tovább nagy valószínűséggel, mert a 15 pont kevés lenne a csoportok második helyezettjei között".

U21-es Eb-selejtező:
Magyarország-Wales 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 5000 néző, v.: Carlos Xistra (portugál)
Magyarország: Gulácsi - Szokol, Pintér, Debreceni, Kádár - Farkas (Kulcsár, 62.), Korcsmár, Gyömbér, Szatmári (Lencse, 79.) - Németh, Gosztonyi (Futács, 71.)
Gólszerző: Korcsmár (68., öngól)
Piros lap: Debreceni (86.)

A csoport pénteki mérkőzésén:
Bosznia-Hercegovina - Olaszország 0-1


A csoport állása: 1. Wales 16 pont/7 mérkőzés (14-5), 2. Olaszország 13/7, 3. Magyarország 12/7, 4. Bosznia-Hercegovina 7/7, 5. Luxemburg 4/8