eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ez a gond Overdose-zal! Mi lesz a ló jövője?

Overdose hihetetlenül hisztis, rendkívül érzékeny. Állatorvosát rendszeresen megharapja, szeret "főnökösködni" - így jellemzi lovát Mikóczy Zoltán, aki szerint a németországi vereség után véget ért egy álom: Overdose már nem számít nemzeti szimbólumnak, mostantól új időszámítás kezdődik.

Overdose "hihetetlenül hisztis, rendkívül érzékeny lélekkel,  valahol belül tudja magáról, hogy ő Overdose" - így jellemezte imádott lovát korábban Mikóczy Zoltán egy rajongói klub kérdésére. Az OverdoseOnline oldalon megjelent interjúban Mikóczy arról is beszélt, hogy Overdose nagyon öntudatos, "tudja, hogy micsoda és játszik is velünk, mintha azt akarná éreztetni, én vagyok itt a sztár. Az állatorvosát például rendszeresen megharapja."

A ló tulajdonosa szólt arról is, hogy volt egy időszak, amikor "tisztára csődörös magatartást mutatott, mindenkit meg akart rúgni, tudatni, hogy vele nem bánhatnak akárhogy. Kimondottan főnökösödött."

Az interjú 2010 februárjában készült. Overdose a gyógyulását követő első két versenyén szintén nem túl könnyen állt be a startgépbe, ám Pozsonyban és Budapesten, a Kincsem Parkban nem volt olyan súlyos helyzet, mint a most vasárnapi startkor Baden-Badenben. A két előző versenyen Overdose-t kapucnival a fején állították be a startgépbe, így nem volt különösebb probléma.

Németországban viszont a ló régi-új lovasa, Cristophe Soumillon a beállás előtt lekapta a kámzsát, ekkor Overdose megvadult, és következett az a vérfagyasztó 8 perces agónia, amelynek során a zsokét háromszor ledobta magáról, és nem sikerült beállítani a startgépbe. A hosszú tusakodás felemésztette a ló erejét, és a rossz eredményhez az is nyilván hozzájárult, hogy a start előtti viaskodás során a lovas is megsérült.

A hosszú betegség utáni első két versenyen Gary Hind lovagolta Overdose-t, Soumillon tavaly április óta most ült először a ló hátán.

Mikóczy Zoltán meglehetősen elkeseredve nyilatkozott a verseny után. "Véget ért egy álom" - mondta a Nemzeti Sport kérdésére. Hozzátette: "Dózi ezentúl versenyló, nem pedig nemzeti szimbólum. Most új időszámítás kezdődik."

Mindez "a nemzeti érzés és a ló körül kialakult mítosz" szempontjából Mikóczy szerint rossz, de "ha lekerül róla a médianyomás, abból tudunk szakmailag profitálni." Túl nagy volt Overdose körül a felhajtás - fejtette ki az előző gondolatot a ló tulajdonosa. Mint mondta: "Dózi érzékeny ló, meglehet, felfogott ebből valamit."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×