Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sérülés történt Overdose \"verekedős\" rajtjánál! - Fotó és videó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Overdose-t nyolc percen keresztül próbálták betenni a startgépbe. A tusa közben háromszor is ledobta lovasát, Christophe Soumillont, aki a hírek szerint agyrázkódást szenvedett, és a még hátralévő futamát le kellett mondania.

Sok más versenyen, ha nem egy ennyire szeretett lóról lett volna szó, már rég elengedték volna nélküle a mezőnyt. Ugyan a versenyt taktikusan kezdte, de érezhető volt, hogy ez a közjáték túl sokat vett ki belőle, a győzelemre esélye sem maradt.

Overdose lovasát a futam után a mentők megvizsgálták, és a következő két versenyben nem is tudott részt venni. Mikóczy Zoltán tájékoztatása szerint a belga zsoké agyrázkódást szenvedett.

Mikóczy Zoltán közvetlenül a verseny után elmondta a PannoniaOverdose.hu-nak, hogy nagyon örült volna, ha a starter Overdose nélkül engedi el a versenyt, mert lova erejét teljesen elvették a történtek, ezért nem bírta az utolsó 200 métert. Tizenötödik versenyén tehát megszakadt Overdose, a magyar csodaló veretlenségi sorozata. Csupán a hetedik helyen ért célba vasárnap Baden-Badenben, a 140. Goldene Peitsche (Arany ostor) elnevezésű, 70 ezer euró összdíjazású viadalon.

Tulajdonosa az eredményt így is tudomásul veszi, bár jelen pillanatban nem tudja, azt mennyire befolyásolta Soumillon sérülése.

Semmilyen előjel nem mutatott arra, hogy Dózi nincsen formában, így fel sem merült, hogy nem áll rajthoz - nyilatkozta Mikóczy Zoltán a verseny után a Nemzeti Sport online kiadásának.

Arról is beszélt, hogy még nem fordult elő olyan, hogy Overdose ne állt volna be a startgépbe. Lovasa, Soumillon kórházba került, mert agyrázkódást szenvedett, amikor a ló ledobta. A belga lovas Mikóczynak elmondta, hogy zsokétudását nem tudta érvényre juttatni.

A ló tulajdonosa elmondta: egy ismerőse azzal magyarázta Overdose viselkedését, hogy a ló érezte, tavaly a belga lovassal a hátán szenvedett sérülést a Kincsem Parkban.

A futam előtt a ló nem találkozott a Soumillonnal, hiszen a profi zsokék a verseny előtt érkeznek, a futam előtti napon általában nem találkoznak a lóval.

Mikóczy Zoltán arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy Overdose esetleg megsérült-e a startba állásnál vívott tusában.

A PannoniaOverdose.hu fenti fotóján a szomorú látvány: Overdose a 7. helyen a célban.