Overdose botrányos rajt után elveszítette veretlenségét - videó

Infostart
2010. augusztus 29. 16:48
Katasztrofálisan "sikerült" Overdose rajtja Baden-Badenben. Az eddig veretlen magyar lovat nyolc percen keresztül nem sikerült beállítani a rajtgépbe, a többször ágaskodó Overdose háromszor dobta le lovasát. A baljós kezdetek után nem sikerült a verseny, a végén Soumillon már nem is erőltette Dózit. A ló a hetedik helyen végzett.

Tizenötödik versenyén megszakadt Overdose, a magyar csodaló veretlenségi sorozata. Csupán a hetedik helyen ért célba vasárnap Baden-Badenben, a 140. Goldene Peitsche (Arany ostor) elnevezésű, 70 ezer euró összdíjazású viadalon.

Rendkívül rossz versenyt futott Overdose. Mindenki nagyon várta a rajtot, ám a lovat alig sikerült beterelni a rajtgépbe.


A ló fejéről túl hamar, még a rajtgépbe való beállás előtt lekerült a kapucni. Ettől nagyon nyugtalanná vált, rugdalni, ágaskodni kezdett. Ezek után idegőrlő viaskodás kezdődött, míg végre sikerült a beállás.

Overdose a rossz kezdés után rosszul is futott, pedig esélyese volt a futamnak.Rajt után vezetett a ló, 600 méternél fél hossz volt az előnye. A kanyar után azonban visszaesett, a mezőny elment mellette, Overdose ezúttal képtelen volt a tőle megszokott robbantásra. Soumillon az utolsó száz méteren már felállt, nem erőltette a lovat, így néhány hellyel még visszaesett.

A mostani versenyig veretlen lovat többen "féltették" Baden-Baden előtt, mondván, a hosszú betegség után még nincs igazán jó formában. Egyes szakértők szerint egyértelműen nem nyerte még vissza robbanékonyságát, formája gyengébb, mint patairha-gyulladása, és hosszú rehabilitációja előtt.

Remélhetően a mostani vereség ellenére folytatódik a ló formajavulása, és a későbbiekben még számos nagy versenyen esélyesként állhat rajthoz.

Mikóczy Zoltán közvetlenül a verseny után elmondta a PannoniaOverdose.hu-nak, hogy nagyon örült volna, ha a starter Overdose nélkül engedi el a versenyt, mert lova erejét teljesen elvették a történtek, ezért nem bírta az utolsó 200 métert. Az eredményt így is tudomásul veszi, bár jelen pillanatban nem tudja, azt mennyire befolyásolta Soumillon sérülése, akit utána a mentők megvizsgáltak, és a következő két versenyben nem is tudott részt venni.