eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hamilton nyert Belgiumban, s vezet a pontversenyben is

Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte a Formula-1-es Belga Nagydíjat. A második helyen az ausztrál Mark Webber, a harmadikon pedig a lengyel Robert Kubica végzett. A 2008-ban világbajnok Hamilton idei harmadik futamgyőzelmét könyvelhette el és átvette a vezetést Webbertől a vb-pontversenyben.

 A száguldás végig meg-megújuló esőben zajlott, több pilóta kicsúszott, vagy karambolozott és kénytelen volt feladni a versenyt. Erre a sorsra jutott a spanyol Fernando Alonso (Ferrari), a vb-címvédő brit Jenson Button (McLaren) és Rubens Barrichello (Williams) is. A 38 éves brazil 300. F1-es futamán már a nyitókörben búcsúzott a belga GP-től.

A start után az élről rajtoló Webber beragadt és lecsúszott a hatodik helyre, így Hamilton került az élre. Már az első körben elkezdett szakadni az eső. Barrichello megkoccantotta Alonso autóját, aki azonnal berohant a boxba gumit cserélni. Többen kicsúsztak, mások megpróbáltak kereket cserélni. Egyre jobban esett az eső, a háromszázadik futamát "ünneplő" Barrichello autójának maradványai akadályozták a versenyt, ezért beküldték a biztonsági autót.

A negyedik körben Hamilton, Button, Sebastian Vettel (német, Red Bull) és Kubica volt a sorrend az élen.

A 17. körben Vettel előzés közben beleakadt Buttonba. Utóbbi kiesett, míg a német autóját helyrepofozták a boxutcában és folytathatta a száguldást, a szabálytalan manőverért pedig áthajtásos büntetést kapott.

Féltávnál továbbra is Hamilton volt az élen, mögötte Kubica, Webber és Massa következett.

Tíz körrel a zárás előtt ismét esni kezdett az eső, a pilóták azonnal kereket cseréltek. Hamilton megpróbált még egy kört menni, kicsúszott a kavicságyba, de visszakormányozta az autóját a pályára.

A boxlátogatás után is Hamilton maradt az élen, Webber viszont megelőzte Kubicát, akinek nem sikerült jól a kerékcseréje.

A 38. körben Alonso a szakadó esőben megpördült, kicsúszott, a Ferrari keresztbeállt a pályán és a spanyol gyalog "folytatta" a versenyt. Ismét beküldték a biztonsági autót, amely három körrel a zárás előtt hagyta el az aszfaltcsíkot, de a hajrában már nem változott a sorrend az élen.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×