eur:
393.52
usd:
367.83
bux:
65907.01
2024. április 23. kedd Béla

Megtörheti Mourinho a Barcelona uralmát?

A hétvégén kezdődik a spanyol labdarúgó-bajnokság, amely idén is a két sztárcsapat, a Real Madrid és a Barcelona között dőlhet el. Mindkét klub alaposan megerősítette keretét nyáron. A spanyol pontvadászatban ezúttal két magyar szerepel.

A Barcelona és a Real Madrid vetélkedéséről szólhat az idei spanyol bajnokság is. A címvédő katalán klub a válogatott csatárral, David Villával, a Liverpooltól érkező argentin középpályással, Javier Mascheranóval és a brazil védővel, Adrianóval erősítette meg amúgy is bombaerős keretét. Josep Guardiola együttesétől több sztár is távozott - Thierry Henry, Rafa Marquez és Yaya Touré -, de ők már tavaly sem kaptak sok lehetőséget a bajnokcsapatban.

A Real Madrid ezúttal nem költekezett hasonló mértékben, mint egy éve, de idén a kispadra is nagyágyút igazolt. José Mourinho a BL-győztes Intertől érkezett, és az az elvárás vele szemben, hogy a királyi klubbal is olyan sikereket érjen el, mint eddigi csapataival.

A portugál szakvezető eladta az együttes két ikonját, Gutit és Raúlt, helyükre a friss vb-bronzérmes német válogatott tagjait, Mesut Özilt és Sami Khedirát szerződtette. Az egyik legnagyobb spanyol tehetségnek tartott Sergio Canales mellett Angel di María is a Realhoz került.

A Valencia alaposan meggyengült Villa és David Silva távozásával, a Sevillának gondot okozhat, hogy nem jutott be a BL-csoportkörbe, míg az Európa Liga-győztes Atlético Madrid akkor szólhat bele a dobogóért folyó harcba, ha a tavalyinál kiegyensúlyozottabban teljesít. A fővárosiak megtartották a vb legjobbjának választott Diego Forlánt és Sergio Agüerót is.

A Primera Divisiónban idén két magyar futballista szerepel majd: az Osasunában alapemberré váló Vadócz Krisztián és a Zaragoza által a héten szerződtetett Pintér Ádám.

1. forduló:
szombat:
Hércules-Athletic Bilbao 18 ó
Málaga-Valencia 20
Levante-Sevilla 22
vasárnap:
Deportivo La Coruna-Real Zaragoza 17 ó
Osasuna-Almería 17
Espanyol-Getafe 17
Real Sociedad-Villarreal 17
Racing Santander-FC Barcelona 19
Real Mallorca-Real Madrid 21
hétfő:
Atlético Madrid-Sporting Gijón 22

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×