eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az utolsó percekben három gólt szerezve fordított a Kaposvár

A Kaposvár hazai pályán nagyzserű hajrával nyert a Pápa ellen a labdarúgó NB I-ben. Sorozatban harmadik győzelmét aratta a Budapest Honvéd: a fővárosi csapat az ötödik forduló első szombati mérkőzésén 2-0-ra nyert az újonc Szolnok otthonában. A játéknap további összecsapásain: ZTE-Kecskemét 2-1, Haladás-Paks 1-2,

Kaposváron az első harminc perc unalmas, eseménytelen játéka után a Pápa került fölénybe és megérdemelten szerzett vezetést Abwo fejesgóljával. A folytatásban megélénkült a játék, a szünet után pedig a hazaiak vették át az irányítást. A Pápa mégis növelni tudta előnyét, de mint később kiderült, Takács P. kiállítása megpecsételte a vendégek sorsát. A somogyiak a mérkőzés utolsó tíz percében három gólt is szereztek, és ezzel maguk javára fordították az eredményt.

Helyzetváltások után gyorsan vezetést szerzett a ZTE, a hazaiak a folytatásban is többször veszélyeztettek, de két óriási vendéghelyzet után Vlaszáknak is bravúrra volt szüksége. Szünet után a zalaiak előtt volt több helyzet, a kecskemétiek Rybansky nagy hibája után tíz főre fogyatkoztak: a hálóőr messze elhagyta kapuját és a csúszós talajon a labdát a 16-oson kívül fogta meg. Solymosi játékvezető kiállította a játékost. Ezzel úgy látszott, eldől a mérkőzés, ám egy kontratámadás végén Miljatovicot is leküldte a pályáról a bíró. A kecskemétiek mindent megpróbáltak, de a ZTE tartotta az eredményt és végül kicsikarta szezonbeli első győzelmét.

A Paks egygólos győzelmet aratott az eddig hozzá hasonlóan nyeretlen Szombathelyi Haladás vendégeként. Nagyon gyenge színvonalú, sok hibával tarkított első 45 percet produkáltak a csapatok. A második játékrész már izgalmas, látványos játékot hozott, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, s végül a veszélyesebben futballozó Paks megérdemelten nyerte meg a mérkőzés.

Szolnokon az első félidőben inkább a hazai csapat próbálkozott, de "nem talált fogást" a rendkívül magabiztosan védekező Honvédon, míg a vendégek kihasználták, hogy Hegedűs Gyula sérülése miatt az újonc percekig tíz emberrel futballozott, és Sadjo révén megszerezték a vezetést. A szünet után sem változott sokat a játék képe, a Honvéd semmit nem kockáztatva magabiztosan őrizte előnyét. A hajrában az egyenlítésért küzdő hazaiak védelme teljesen kinyílt, a rivális pedig eredményesen fejezett be egy kontrát, és megérdemelten vitte haza a három pontot.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×