eur:
394.22
usd:
370.38
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az Európa Liga győztese lelépte a BL királyát

Az Európa Liga-győztes spanyol Atlético Madrid nyerte az Európai Szuperkupát, a 2010/11-es kontinentális labdarúgóidény első trófeáját, miután a péntek esti, monte-carlói mérkőzésen 2-0-ra diadalmaskodott a Bajnokok Ligája-címvédő olasz Internazionale felett.

A madridiak góljait Jose Antonio Reyes (62.) és Sergio Agüero (83.) szerezte, az Inter a 90. percben - Diego Milito révén - 11-est hibázott.

Az Atlético Madrid története során először hódította el az Európai Szuperkupát, amelynek ez volt a 36. kiírása. Spanyolországnak ez a nyolcadik sikere a kontinentális Szuperkupában.

Európai Szuperkupa:
Atlético Madrid (spanyol)-Internazionale (olasz) 2-0 (0-0)

Monte-Carlo, II. Lajos Stadion, 18 ezer néző, v.: Massimo Busacca (svájci)
gólszerzők: Reyes (62.), Agüero (83.)
sárga lap: Simao Sabrosa (86.), Raúl Garcia (89.), illetve Samuel (92.)

Atlético Madrid:

De Gea - Ujfalusi, Perea, Godin, Domínguez - Reyes (Mérida, 69.), Assuncao, Raúl Garcia, Simao Sabrosa (Camacho, 91.) - Forlán (Jurado, 82.), Agüero

Internazionale:

Julio Cesar - Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu - J. Zanetti, Sneijder (Coutinho, 79.), Cambiasso, Stankovic (Pandev, 68.) - Eto,o, D. Milito

Az Inter lépett fel kezdeményezőbben, az első negyedóra után azonban kiegyenlítettebbé vált a játék. A folytatásban némi meglepetésre a spanyol gárda birtokolta többet a labdát, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Néhány lövést mindkét fél eleresztett az első félidőben, de a kaput egyik sem találta el.

A második játékrész elején úgy tűnt, az Atlético jobban akarja a győzelmet, s próbálkozásait a 62. percben siker is koronázta: Jose Antonio Reyes mattolta az olaszok védelmét. A gól után aktívabb lett a milánói gárda, de csak szenvedett, igazi ziccerig nem jutott el, ráadásul védekezésben sem állt a helyzet magaslatán, s egyik megingását újabb góllal büntették a madridiak Sergio Agüero révén.

A hajrában beszorította riválisát az Inter, de még 11-esből sem sikerült szépítenie: a 90. percben a májusi BL-döntő hőse, Diego Milito puskázta el a megítélt büntetőt.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×