Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Javulni látszik Törőcsik András állapota

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központban tartják megfigyelés alatt Törőcsik Andrást, akit csütörtökön agyvérzéssel szállítottak a kórházba. Péntekre javult az Újpest legendás futballistájának állapota, nem kell megoperálni - tudta meg az MR1-Kossuth Rádió.

Információik szerint az 55 esztendős "Törőt" a korábbi jelentésekkel szemben egyelőre nem operálják meg, állapotát folyamatosan ellenőrzik.

Törőcsik Andrást azon az osztályon kezelik, ahol az elmúlt esztendőben a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén a Ferrari súlyosan sérült pilótája, a brazil Felipe Massa is feküdt.

Törőcsiket csütörtök délután meglátogatta, Nyilasi Tibor, aki a Sport1 tv-csatornán elmondta, hogy tudomása szerint volt válogatott játékostársa egy hete lett rosszul, akkor kórházba ment, aztán CT-vizsgálaton esett át. Valószínűleg beüthette a fejét.

"Az orvosok bizakodóak" - fogalmazott Nyilasi.

Törőcsik András 1976 és 1984 között összesen 45 alkalommal lépett pályára a válogatottban, 12 gólt lőtt, két világbajnokságon is részt vett.

A Kesének is becézett játékos kiismerhetetlen cseleivel, parádés lövőtechnikájával vált a lila-fehér drukkerek egyik legnagyobb kedvencévé.

Az 55 éves futballista elesett otthon, beütötte a fejét, agyában vérrög keletkezett - írja az Index.

Törőcsik András 12 évesen a BVSC-ben kezdte a labdarúgást, 1974-ben leigazolta az Újpesti Dózsa, a klubbal háromszoros magyar bajnok és kupagyőztes lett, 236 meccsen 69 gólt lőtt.

Az 1983-84-es Kupagyőztesek Európa Kupája-szezonban az Újpesttel a negyeddöntőig jutott, a későbbi győztes skót Aberdeen verte ki őket.

1985-86-ban egy idényt a francia Montpellier-ben, 1987 és 1989 között kanadai teremlabdarúgó-csapatokban játszott (Toronto, North York Rockets).

A világválogatottba is meghívták, de 1980-as súlyos autóbalesete miatt nem tudott elmenni. Többször felkerült a France Football Aranylabda-szavazásának listájára (legjobb eredménye 9. hely). Klubpályafutását az MTK-ban fejezte be - olvasható az Index cikkében.