Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Platini ráijesztett a lengyelekre és az ukránokra - robban a foci-Eb bombája?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint \"rendkívüli módon javul a helyzet\" a két év múlva esedékes kontinensviadal előkészületeit illetően, így egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy - az eredeti elképzelésnek megfelelően - Lengyelország mellett Ukrajnában is négy stadionban lehet majd mérkőzéseket rendezni.

"Úgy vehetjük, hogy mindkét országban négy-négy helyszín lesz, októberben összeállítjuk az Eb végleges programját" - nyilatkozott csütörtökön a francia sportvezető Monte-Carlóban, a Bajnokok Ligája csoportjainak sorsolását, illetve a pénteki Szuperkupa-mérkőzést megelőzően.

Korábban Platini ultimátumot adott az ukrán szervezőknek az előkészületek lassúsága miatt, s felmerült, hogy Lengyelországban esetleg hat stadiont vonnának be a lebonyolításba.

"Kijelenthetjük, hogy már nincs ultimátum - fogalmazott. - A stadionok és az utak elkészülnek, ugyanakkor tanácsadókat kérnek tőlünk. Harkivban például a repülőtér naponta tucatnyi járatot fogad, egy nagy mérkőzés napján viszont esetleg százat kell majd egy óra alatt. Szükségük van a helyieknek szakértőkre a sikeres rendezéshez. Korábbi rendezők esetében a szakembereink csupán néhány hónappal a rajt előtt kapcsolódtak be a munkába, most viszont már másfél évvel a kezdést megelőzően teszik. Ezeket az embereket mi fizetjük."

A jelenlegi állapotokat figyelembe véve Poznanban szeptemberben készül el a stadion, Gdanskban jövő év elején, Varsóban jövő júniusban, és bár Wroclawban vannak lemaradások, ott is jelentős az előrelépés, míg a donyecki aréna már elkészült, akárcsak a harkivi, a kijevi olimpiai stadion felújítása jövő júniusban fejeződik be, és jövő nyárra meglesz a lvivi aréna is.