eur:
393.8
usd:
368.33
bux:
66390.26
2024. április 24. szerda György

Mourinho: "Nincs idő sírni a Real Madridnál"

Győzött utolsó felkészülési meccsén a Real Madrid. José Mourinho vezetőedző panaszkodott a felkészülésre, de kiemelte, nincs idejük sírni. A portugál tréner azt mondta, továbbra is ő a "különleges".

A Real Madrid otthon tartotta a Bernabeu Kupát, miután 2-0-ra legyőzte a Penarolt. A nyáron megvett Angel di María lőtte az első gólt, majd a hajrában Rafael van der Vaart értékesített egy tizenegyest.


A madridi együttesnek ez volt az utolsó felkészülési meccse a bajnoki rajt előtt, vasárnap este a Mallorca ellen kezdi meg az idényt hivatalosan az immár José Mourinho vezette alakulat. A portugál szakvezető nem rejtette véka alá, hogy milyen nehézségekkel kellett megküzdenie a felkészülés során, ám jelezte, a Real Madridnál sohasem lehet siránkozni.

A gondok ellenére sem panaszkodik

"Nehéz volt a felkészülés, hiszen 15 napig mindössze hét játékossal készültem, aztán hárman csatlakoztak, majd a vb-n szerepeltek is bekapcsolódtak a munkába, és végül azok is edzettek, akik felépültek a sérülésből. Így teljes létszámban három napot készültünk. Egy új edzőnek és hat új játékosnak ez nagyon rövid idő. Ennek ellenére az elvégzett munkával elégedett vagyok" - fejtette ki Mourinho, ám gyorsan leszögezte, a Real Madridnál ez nem lehet kifogás.

A portugál sztáredző ezúttal a Casillas - L. Diarra, Sergio Ramos, Carvalho, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Canales, Cristiano Ronaldo, Özil - Higuaín kezdőcsapatot küldte pályára, és várhatóan a bajnoki rajton is ennek az együttesnek szavaz bizalmat, esetleg a kedden remeklő argentin szélső, di María kerülhet be. Kaká, Pepe, Albiol és Garay továbbra is sérült.

Mourinho megismételte, hogy nem igazolnak több játékost, de egy vagy két futballista még távozhat. A korábban kegyvesztettnek hitt Rafael van der Vaart várhatóan marad Madridban, ugyanis a trénernek tetszik a játéka, így Drenthe és Mahamadou Diarra hagyhatja el a klubot megfelelő ajánlat esetén.

Felébreszteni az alvó óriást

A portugál edző interjút adott a Daily Mirror című brit lapnak is, amelyben kiemelte, az a célja, hogy a Real Madriddal is minden trófeát begyűjtsön.

"Továbbra is én vagyok a különleges. Csak egy van belőlem. Ha kettő lenne, az jobb lenne az egyesületek számára" - hangzott a Mourinhóra jellemző kijelentés.

A tréner hangsúlyozta, mindig kitűz egy célt, meghatároz egy tervet, és ezért ért el eddig sikereket. Azon dolgozik, hogy az alvó óriáshoz hasonlított Realt felébressze, és újra gazdagítsa.

A korábban a Chelsea-t irányító Mourinho az angol futballról is elmondta a véleményét. Úgy véli, idén a londoni együttes mellett a két manchesteri gárda, a United és a City a bajnokság esélyese, míg a Liverpoolnak és az Arsenalnak szerinte nincs sansza.

A Liverpoolból nem kérne

Mourinho egyik kiszemeltje idén nyáron Steven Gerrard volt, ám az angol középpályás nem hagyta el a Liverpoolt. Most az edző az interjún keresztül azt üzente neki, a Vörösökkel nem fog nyerni semmilyen trófeát.

Jövőbeli terveiről azt mondta, szívesen irányítaná egyszer a Manchester Unitedet, ami nagy kihívás lenne számára, de sohasem lenne a Liverpool edzője. Hozzátette ugyanakkor azt is, egyelőre nem akarja elhagyni a Real Madridot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

A korábbi 23%-ról 10% alá csökkent azon magyar háztartások aránya, akik gázszámláján megjelenik a 7,5-szeres gázár az átlagfogyasztás felett, és 13%-ról 3,6%-ra csökkent az eladott gázvolumenen belül a 7,5-szeres gázár aránya, amely eredmények "az ország szempontjából jók", és "ez az, amit el akartunk érni" – jelentette ki Lantos Csaba a 24.hu podcast műsorában. Az energiaügyi miniszter szerint részben emiatt, részben egyéb okok miatt "most nincs napirenden", hogy csökkentsék a 7,5-szeres gázárat, igaz nem állítja, hogy ez soha nem fog bekövetkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×