eur:
393.15
usd:
366.96
bux:
66537.27
2024. április 25. csütörtök Márk

Európa Liga: eldől, főtáblára jut-e a Loki és a Győr

Két magyar csapatból egynek jó esélye van felkerülni a labdarúgó Európa Liga főtáblájára a múlt heti első mérkőzések alapján. A bajnoki címvédő Debrecen kétgólos előny, a Győr ugyanakkor hasonló hátrány birtokában utazott el a negyedik, utolsó selejtezőkör idegenbeli visszavágójára.

Herczeg András magyar bajnok együttese a Nyíregyházán lejátszott hazai "odavágón" az első félidőben nyújtott kiváló játékának köszönhetően jutott 2-0-ás előnyhöz a bolgár pontvadászat címvédője, a Liteksz Lovecs ellen, mely csütörtökön 19:30 órától fogadja a hajdúsági csapatot.

Az eredmény és az első 45 perc játéka bizakodásra, a második játékrészben mutatott produkció viszont óvatosságra adhat okot a hajdúságiaknál, mivel a túlzottan óvatos taktika majdnem megbosszulta magát, s több nagyon komoly vendéglehetőség is csak Malinauskas kapus bravúrjainak köszönhetően maradt kihasználatlanul.

"Biztos vagyok benne, a bolgár csapat mindent elkövet, hogy ledolgozza a hátrányát, nagy nyomás alatt próbálja majd tartani a kapunkat" - nyilatkozta a csapat honlapjának Herczeg. - Mindenképpen fel kell készülnünk arra, hogy ellentámadásokat is tudjunk vezetni. Azzal, hogy 2-0-ra megnyertük az első meccset, a taktikánk nem változik. A DVSC-TEVA nem szokott beállni védekezni, most sem erre készülünk. Jó lenne gólt vagy gólokat elérni, mert nagyon sokat számítana a továbbjutást illetően. Meg kell próbálni minél tovább úgy játszani, mint Nyíregyházán, vagyis lehetőleg a második játékrészben se hagyjuk kibontakozni őket. Legyen nálunk a labda minél többet, és ne kapkodjuk el a támadásokat. Az egész csapatnak szervezetten és egységesen kell futballozni, mert akkor meglehet a siker."

Pintér Attila bajnoki bronzérmes csapata az első három kört sikerrel vívta meg az EL kvalifikációs szakaszában, az újabb továbbjutáshoz azonban talán még a francia Montpellier elleni visszavágón produkált bravúrnál is nagyobbra volna szükség. A győri együttes 2-0-ra kapott ki ugyanis hazai környezetben a horvát Dinamo Zagrebtől, mely így egyértelműen a párharc esélyesévé lépett elő.

A győriek ugyanakkor a selejtezőben mutatott eddigi játékukból erőt meríthetnek, különösen a francia csapat elleni továbbjutás volt kisebb csodának nevezhető, mivel a Montpellier 1-0-ra nyerni tudott Győrben, s a magyar csapat az idegenbeli visszavágón harcolta ki a sikert. A horvát fővárosban 21:15 órakor kezdenek a csapatok.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×