eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Róth kijelölte keretét a sorsdöntő Eb-selejtezőkre

Kijelölte az olimpiai labdarúgó-válogatott 20 fős keretét Róth Antal szövetségi edző a szeptember elején sorra kerülő utolsó két, sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.

Az U21-es válogatottban ezúttal nem juthat szóhoz Koman Vladimir, Lázár Pál, Elek Ákos és Varga József, mert őket Egervári Sándor szövetségi kapitány behívta a felnőtt nemzeti együttes kvalifikációs mérkőzéseire. A keret tagjai hétfőn találkoznak a telki edzőközpontban, s ott készülnek az összecsapásokra.

Jövő szombaton 17:30 órától, Székesfehérváron a listavezető Wales, majd három nappal később 17 órától az Üllői úti Albert Stadionban Bosznia-Hercegovina csapatát fogadják a magyarok. A szurkolók mindkét találkozót ingyen tekinthetik meg. Amennyiben mindkét találkozót megnyeri a magyar csapat, biztosan a továbbjutást érő első helyen végez a csoportban, ugyanis a walesiek mostanáig mindössze egy ponttal gyűjtöttek többet.

A tíz csoportelső és a négy legjobb második helyezett jut tovább. A 14 csapat októberben oda-visszavágóval dönti el, melyik hét gárda vehet részt a házigazda dánok mellett a 2011-es kontinensviadalon. Ez a torna egyben olimpiai selejtező is lesz, az Eb négy legjobbja kvalifikálja magát a 2012-es londoni játékokra.

Az U21-es válogatott kerete:

kapusok:
Gulácsi Péter (Liverpool FC), Megyeri Balázs (Olympiakosz Pireusz)

mezőnyjátékosok:
Szokol Zsolt (Újpest FC), Szekeres Adrián (MTK Budapest), Pintér Ádám (MTK Budapest), Debreceni András (Budapest Honvéd), Korcsmár Zsolt (Brann Brennen), Kádár Tamás (Newcastle United), Vadnai Dániel (MTK Budapest), Kulcsár Dávid (Ferencváros), Vass Ádám (Brescia), Gyömbér Gábor (Lombard Pápa), Balázs Zsolt (Zalaegerszegi TE), Gosztonyi András (Videoton FC), Szatmári Lóránd (Salernitana), Szakály Dénes (Videoton FC), Farkas Balázs (DVSC-TEVA), Lencse László (Videoton FC), Németh Krisztián (Olympiakosz Pireusz), Futács Márkó (Ingolstadt)

A csoport állása: 1. Wales 13 pont/6 mérkőzés, 2. Magyarország 12/6, 3. Olaszország 10/6 meccs, 4. Bosznia-Hercegovina 7/6, 5. Luxemburg 4/8

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×