eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Michelisz negyedik a Lamborghinivel

Michelisz Norbert és Giorgio Sanna a negyedik, Walter Csaba és Stephane Lemeret az ötödik helyen végzett a Lamborghini Blancpain Super Trofeo második hungaroringi futamán.

Mindkét magyar érdekeltségű versenyautó jól kezdte a versenyt: Sanna a nyolcadik helyről a harmadikra ugrott előre, Walter Csaba pedig a 12-dikről a nyolcadik pozícióig hozta előre a Lamborghinit.

Sanna mögött nagy csata alakult ki. A célegyenese bejáratánál egy olajfolton megcsúszó és megpördülő autóba belerohant a Venturi/Maino páros Lamborghinije.

Sanna a pilótacseréknek is köszönhetően az első helyről adta át az autót Michelisz Norbertnek, ám a boxkiállásuk a leghosszabb lett a mezőnyben, több, mint másfél percig álltak a garázsuk előtt, mert az autó egyik fékbetéte kigyulladt. 

Két körrel később Walter Csaba a második helyről adta át a Lamborghinit Stephane Lemeret-nek. A pilótacserék után Lemeret ötödik, Michelisz hatodik helyen haladt, majd egy körön belül mindketten megelőzték a Charouz/Stovicek párost.

Michelisz Norbert volt a leggyorsabb a mezőnyben, és meg is előzte Lemeret-t. Végül a győztes Hayek/Kox párostól 21 másodpercre, a harmadik Bellinitől 4 másodpercre a negyedik helyen ért célba úgy, hogy a pilótaváltsánál minegyikükekkel szemben több, mint 30 másodpercet vesztett.A hétvége harmadik Lamborghini Super Trofeo versenyén a rajtnál Sanna egy helyet előrelépve a harmadik pozícióba hozta fel az 1-es rajtszámú Lamborghinit. Walter Csaba megőrizte az ötödik helyet, és keményen támadta az előtte haladó Bellinit, akit a harmadik kör első kanyarjában meg is előzött, feljőve ezzel a negyedik helyre.

Walter nagyon jó ritmusban haladt előre, Sannát megelőzve már a harmadik helyen haladt, ám az olasz versenyzőnek hamarosan műszaki hiba miatt ki kellett állnia a versenyből, így Michelisz Norbert ezúttal nem ülhetett autóba.

Pontosan a verseny felénél Walter Csaba a harmadik helyről adta át az autót csapattársának, Stephane Lemeret-nek, ám a váltás - mivel korábban alig tudták gyakorolni - több, mint 30 másodperccel hosszabb volt, mint az ellenfeleké, majd Lemeret még meg is pördült, így a 2-es rajtszámú Lamborghini visszaesett a hatodik helyre.

Az élen hatalmas csata alakult ki Hayek és Amos között, ám végül a délelőtt is győztes Hayek/Kox kettős autóját intették le az első helyen. Walter Csabáék a hatodik helyen zárták a harmadik futamot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×