Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Négy magyar hajó a poznani 200-as döntőkben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A szombat délutáni selejtezőkből a hét magyar egység közül csak négy jutott be a 200 méteres táv vasárnapi döntőibe a poznani kajak-kenu világbajnokságon.

A férfiaknál a kajakos Molnár Péternek és a Dombi Rudolf, Beé István duónak, a kenusoknál pedig a Kovács Gergely, Végh Attila párosnak nem sikerült kvalifikálnia magát a legjobb kilenc közé.

A címvédésre készülő Kovács Katalin, Janics Natasa kajakos duó megnyerte előfutamát, ezzel megspórolta magának a középfutamot, ugyanis ebben a számban az első hely egyből finálét ért.

Az első fordulóban a tavalyi vb-n egyesben is győztes Janics (K-1) szintén elsőként haladt át a célvonalon, a döntőbe jutásért azonban a középfutamban is meg kellett mérkőznie. Éppen úgy, ahogy a férfiak hasonló számában érdekelt Molnár Péternek és a kenus Kovács Gergelynek, valamint a kajakos Dombi, Beé és a kenus Kovács Gergely, Végh Attila duónak is.

Ötödik lett előfutamában a vb-n most debütáló női kenu egyes számban versenyző Marschalkó Alexandra is, aki ezzel szintén "pótvizsgára" kényszerült.

A középfutamok során aztán Janics ismét elsőként, Kovács G. másodikként, Marschalkó pedig harmadikként haladt át a célvonalon - ez mindegyikük esetében finálét ért.

Molnár ugyanakkor csak negyedikként, a Kovács G., Végh kenupáros pedig csupán hatodikként ért be középfutamában, s ez nem volt elég a legjobb kilenc közé kerüléshez, míg a Dombi, Beé kajakos duó röviddel a cél előtt beborult a vízbe, s így kiesett.