Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Michelisz a második helyről esett ki a Hungaroringen - képekkel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Michelisz Norbert a második helyről esett ki a Hungaroringen a Le Mans Series betétfutamaként megrendezett Lamborghini Blancpain Super Trofeo első futamán. A másik magyar versenyző, Walter Csaba autója már a futam elején megadta magát.

A Le Mans Series betétfutamának számító Lamborghini Blancpain Super Trofeo délelőtti edzésén Michelisz Norbert a második legjobb időt autózta, így a WTCC-ben vitézkedő magyar versenyző az első sorból rajtolhatott. Walter Csaba nem volt ilyen szerencsés, az edzésen technikai hiba miatt sem ő, sem csapattársa nem tudott értékelhető időt futni, így ők az utolsó helyről várhatta a rajtot.

A startot Michelisz Norbert csapattársa, az olasz Giorgio Sanna kapta el a legjobban, ám mire 15 perc elteltével Michelisz leváltotta, az 1-es rajtszámú Lamborghini már csak az ötödik helyen haladt.

Michelisz hatalmas hajrába kezdett, és fel is jött a második helyre, amikor műszaki hiba miatt megpördült, kicsúszott, és feladni kényszerült a versenyt.

Walter Csabáék autója eddig sem jutott: miután egy vélhetően elektronikai hiba miatt már a felvezető körben megpördült, három körrel később ki is kellett állniuk a versenyből.

A Lamborghinik vasárnap is futnak két versenyt, majd délutántól késő estig a Le Mans Series versenyautói foglalják el a pályát.