eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kajak-kenu vb: újabb magyar döntősök

A péntek délelőtti előfutamok után két magyar egység már készülődhet a vasárnapi döntőre 500 méteren a poznani kajak-kenu világbajnokságon. Öt hajó a délutáni középfutamban folytatja szereplését.

A magyarok közül elsőként a 2004-es olimpia bajnoka, a vb-n ebben a számban először induló kajakos Janics Natasa szállt vízre a Málta-tavon, amely ezúttal jóval szebb arcát mutatta, mint a csütörtöki nyitónapon - napsütéses, 20 fokos időben kezdték a küzdelmet a versenyzők.

Janics egy futamba került az ukránok pekingi aranyérmesével, Inna Oszipenko-Radomszkával, s a várakozásoknak megfelelően ők ketten küzdöttek az első helyért. Az ukrán az elején nagyon elhúzott, s a szegedi lapátforgató hiába hajrázott nagyszerűen, végül meg kellett elégednie a második hellyel. A stégre érve nem akart nyilatkozni, csak annyit mondott: "Majd a döntő után."

A férfiak hasonló számában érdekelt, friss Európa-bajnok Szalai Tamás ír és új-zélandi ellenfele mögött harmadikként, a kenu egyesek között versenyző Korisánszky Péter pedig remek pályát teljesítve másodikként haladt át a célvonalon, csak a címvédő fehérorosz Gyenyisz Harazsa volt gyorsabb nála.

A címvédésre készülő Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakpáros révén aztán megszületett a nap első magyar győzelme is: a fiatal duó nagyszerű teljesítményének köszönhetően egyből a vasárnapi fináléba került.

"Nagyon készültünk erre a futamra, mert az első hely egyenes ági döntőbe jutást ért. Nem mentünk +max+ pályát, egy kicsit tartunk is attól, hogy a fináléban sem tudjuk majd kievezni magunkat a hullámos víz miatt. A taktikánkon egy kicsit változtatunk kell majd, nem szabad az utolsó kétszáz méterre hagyni a döntést" - mondta a verseny után a vezérevezős Szabó.

A férfiak hasonló számában versenyző, tavaly második Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kettős szintén megnyerte futamát, de számukra ez csak bemelegítés volt, hiszen - ugyanúgy, ahogy az egyes számokban - itt sem lehetett egyből a fináléba jutni.

Szintén vízre kell szállnia a második fordulóban a Széles Gábor, Varga Dávid kenupárosnak, amely harmadikként ért célba, s itt csak az első hely ért fináléba kerülést.

Velük ellentétben a címvédő női kajaknégyes - amelynek vezérevezőse ezúttal Janics, mögötte pedig Csipes Tamara, Kovács Katalin és Benedek Dalma ül a hajóban - megspórolta magának a középfutamot, ugyanis esélyeshez méltó evezéssel minden riválist maga mögé utasított, s az első helyezettnek ebben a számban is egyből döntő volt a jutalma.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×