eur:
392.62
usd:
366.17
bux:
66768.87
2024. április 25. csütörtök Márk

Pénzügyi romlásba döntötte a válság a fél Bundesligát

Igencsak rosszul érintette a gazdasági válság a német első- és másodosztályú labdarúgó bajnokság csapatait. Egy felmérés szerint az összes egyesület csaknem fele veszteséget könyvelt el az elmúlt szezonban - adta hírül a Bild. Az őszi küzdelmek pénteken kezdődnek, és a bérleteladások statisztikái azt mutatják, hogy hamarosan javulhat a klubok helyzete.

Az Ernst&Young elemzői által készített felmérést "Labdák, gólok és pénzügyek" címmel hozták nyilvánosságra szerdán. Ebben a többi között harmincnégy első- illetve másodosztályú futballklubot vizsgáltak meg.

A rossz pénzügyi eredmények mellett az is kiderült, hogy minden negyedik menedzser negatívan értékelte a német futballszakma jelenlegi helyzetét - közölte a Bild internetes oldala.

Érdekes, hogy a rossz helyzet ellenére a tavalyi 435 ezres rekordot megdöntve, már 460 ezer bérletet értékesítettek a pénteken induló bajnoki szezonra a német labdarúgó Bundesliga élvonalbeli klubjai.

Az egyesületek közül tizenháromnál már nem lehet elővételben jegyet váltani, a tikettek egy részét ugyanis tartalékba helyezték, hogy lehetőséget adjanak azoknak, akik csak bizonyos összecsapásokat szeretnének a helyszínen megtekinteni napi belépővel.

Joachim Löw, a nyári dél-afrikai világbajnokságon bronzérmes német válogatott szövetségi kapitánya szerint a megnövekedett érdeklődés a nemzeti csapat jó vb-szereplésének is köszönhető.

A 48. német élvonalbeli bajnoki szezon küzdelmei pénteken a Bayern München-Wolfsburg találkozóval kezdődnek.

Szakértők szerint a pontvadászat toronymagas esélyese most is a jórészt a világbajnoki bronzérmes német csapatra épülő Bayern München, amely az elmúlt szezonban a bajnoki cím mellett a kupában is diadalmaskodott, a Bajnokok Ligájában pedig döntőt játszott.

A Bundesligában ebben a szezonban három magyar játékos szerepel: a Mainzban Lőw Zsolt, valamint Szalai Ádám, míg Hajnal Tamás a Borussia Dortmunddal próbál meg európai kupaindulást érő helyen végezni.

A nyitóforduló egyik legérdesebb mérkőzése a Hamburg-Schalke párharc lehet, ahol két korábbi Real Madrid csatár, Ruud van Nistelrooy és Raúl néz farkasszemet egymással.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×