eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Anelka csak röhög büntetésén

"Halálra röhögtem magam" - így kommentálta Nicolas Anelka, hogy a Francia Labdarúgó Szövetség 18 válogatott mérkőzésről tiltotta el a nyári világbajnokságon kirobbant botrány nyomán.

"Az egész ügy nonszensz. Micsoda képmutatás csak azért, nehogy presztízsveszteség érje őket. Ezek az emberek bohócok, halálra röhögtem magam" - mondta Nicolas Anelka, miután 18 válogatott meccstől eltiltotta hazája szövetsége. A francia támadó hozzátette azt is, többet nem kíván szerepelni a nemzeti csapatban.

A franciák a csoportkörben búcsúztak a világbajnokságtól. Anelka a mexikóiak elleni mérkőzés szünetében összekülönbözött Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, a történtek napvilágra kerülése nyomán pedig a szövetség vezetősége hazaküldte a csatárt. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó találkozón.

Patrice Evrának csapatkapitányként, Franck Ribérynek az ő helyetteseként, Anelkának az öltözőben történtek miatt kellett megjelennie a fegyelmi testület előtt. Eric Abidalnak azért, mert nem volt hajlandó játszani a dél-afrikaiak elleni zárótalálkozón, Jeremy Toulalannak pedig azért, mert ő fogalmazta meg a játékosok sztrájkra vonatkozó közleményét.

A szövetségi fegyelmi bizottsága a keddi meghallgatás után úgy döntött, Evra öt, Ribery három, Toulalan pedig egy találkozón nem szerepelhet, míg Abidal nem kapott büntetést.

A szövetség az új szakvezető, Laurent Blanc javaslatára múlt szerdán, a norvégok elleni barátságos mérkőzésre az összes olyan játékost eltiltotta, aki részt vett a dél-afrikai vb-n.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×