Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Anelka csak röhög büntetésén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
"Halálra röhögtem magam" - így kommentálta Nicolas Anelka, hogy a Francia Labdarúgó Szövetség 18 válogatott mérkőzésről tiltotta el a nyári világbajnokságon kirobbant botrány nyomán.

"Az egész ügy nonszensz. Micsoda képmutatás csak azért, nehogy presztízsveszteség érje őket. Ezek az emberek bohócok, halálra röhögtem magam" - mondta Nicolas Anelka, miután 18 válogatott meccstől eltiltotta hazája szövetsége. A francia támadó hozzátette azt is, többet nem kíván szerepelni a nemzeti csapatban.

A franciák a csoportkörben búcsúztak a világbajnokságtól. Anelka a mexikóiak elleni mérkőzés szünetében összekülönbözött Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, a történtek napvilágra kerülése nyomán pedig a szövetség vezetősége hazaküldte a csatárt. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó találkozón.

Patrice Evrának csapatkapitányként, Franck Ribérynek az ő helyetteseként, Anelkának az öltözőben történtek miatt kellett megjelennie a fegyelmi testület előtt. Eric Abidalnak azért, mert nem volt hajlandó játszani a dél-afrikaiak elleni zárótalálkozón, Jeremy Toulalannak pedig azért, mert ő fogalmazta meg a játékosok sztrájkra vonatkozó közleményét.

A szövetségi fegyelmi bizottsága a keddi meghallgatás után úgy döntött, Evra öt, Ribery három, Toulalan pedig egy találkozón nem szerepelhet, míg Abidal nem kapott büntetést.

A szövetség az új szakvezető, Laurent Blanc javaslatára múlt szerdán, a norvégok elleni barátságos mérkőzésre az összes olyan játékost eltiltotta, aki részt vett a dél-afrikai vb-n.