eur:
395.3
usd:
371.23
bux:
65144.22
2024. április 19. péntek Emma

Merész húzás - Sir Alex Ferguson vaktában igazolt csatárt

Sir Alex Ferguson, a Manchester United futballistáinak mestere anélkül igazolt vadonatúj csatárt csapatába, hogy egyszer is látta volna játszani. A Bébé névre hallgató labdarúgó, bizonyos Tiago Manuel Dias Correia szerződtetése vaktában, nem mellesleg 7 millió fontért (2,353 milliárd forint) azért sem nevezhető szokványosnak, mivel a portugál focista különösebben kiugró produktumot még nem alkotott a pályán.

Bébét nagy tehetségnek tartják, akit Ferguson volt segítője, a portugál válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz ajánlott be az MU szakvezetőjének.

A 20 éves, 190 centiméter magas, nagyszerűen fejelő és fürge lábú Bébé - aki a Guardian szerint árvaházban nőtt fel, majd az utcára került, s lett a portugál hajléktalan-válogatott tagja - korábban a portugál harmadosztályban szereplő Estrela Amadora játékosa volt. Innen vitte el öt hete az élvonalbeli Guimaraes, amely most remek vásárt csinált azzal, hogy átengedte a támadót az angol elitalakulatnak.

"Magam is rendre megnézem, hogy kit vásárolunk meg, de a játékosmegfigyelő részlegünk annyira kiváló, hogy nyugodtan hagyatkozhatok rájuk, ahogy ebben az esetben is tettem. Mert ezúttal életemben először valóban látatlanban mondtam igent egy futballista megvételére" - nyilatkozta Ferguson az esetről.

Bébé olyan klasszisfutballistának számító csatártársakkal küzdhet meg a csapatba kerülésért, mint amilyen Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Michael Owen, vagy éppen a szintén újonnan igazolt Javier Hernández.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×