eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Javier Clemente a kameruni kapitány

Javier Clemente lett a kameruni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A spanyol szakember a hivatalos bejelentés szerint legkésőbb szeptember 28-ig írja alá szerződését, az afrikai ország szövetsége azonban kedden már kész tényként tálalta, hogy két évre szóló megállapodást kötöttek.

Az ibériai szakvezető legfőbb segítője a korábbi sokszoros kameruni válogatott Francois Oman-Biyik lesz.

A 60 éves Clemente, aki legutóbb a spanyol élvonalból kiesett Real Valladolid vezetőedzője volt, harmadszor vállal szövetségi kapitányi szerepet: a spanyol futballarmadát 1992 és 1998, a szerb nemzeti együttest pedig 2006 és 2007 között irányította.

Elődjének, a francia Paul de Guennek azt követően kellett távoznia a "szelídíthetetlen oroszlánok" kispadjáról, hogy a kameruni válogatott a dél-afrikai világbajnokságon nem jutott tovább a csoportselejtezőből.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×