Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Cseh László jövőre nem csak a vegyesre összpontosít

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jövőre nem a vegyes úszásra összpontosít Cseh László, aki a múlt héten a margitszigeti Európa-bajnokságon 200 és 400 vegyesen is győzött. A Jövő SC háromszoros olimpiai ezüstérmese az InfoRádiónak adott interjúban arról is beszél, hogy rendkívül megterhelő egy-egy ilyen versenyhét.

A 400 méteres vegyes úszás vasárnapi döntőjében jóval nagyobb különbséggel győzött Cseh László, mint korábban kétszázon. Ez is volt a taktikája: a táv felénél szerette volna eldönteni a csatát - mondta az InfoRádiónak.

A nyolcszoros nagymedencés Európa-bajnok a legjobb szeretett volna lenni, és boldog, hogy ez sikerült is, ám tudja, hogy van még min javítani, hová fejlődni. "Megpróbálok a következő években tovább javulni" - magyarázta.

A 25 éves úszó arról is beszélt, hogy egyre többet vesz ki belőle egy-egy verseny, jó pár nap kell, mire egy Eb vagy vb után kipiheni magát. "De ez jóleső érzés" - fűzte hozzá, megjegyezve: ha nem győzött volna, hétfőn valószínűleg fel sem tudott volna kelni az ágyból.

A következő két és fél hetet pihenéssel tölti majd Cseh László, aki jövőre nemcsak a vegyes úszásban szeretne kitűni: az egyes úszásnemekre külön is odafigyel majd, hogy még jobb legyen, amikor összerakja a vegyest.

A magyar klasszis idén részt vesz majd a rövidpályás világbajnokságon is, ahol ugyancsak a legjobb szeretne lenni. Mint mondta, régi álma volt, hogy ilyen a megmérettetésen is szerepeljen, ahol rendkívül sokat számítanak a fordulók. "Nem olyan rosszak a fordulóim, de mindig lehet rajtuk javítani" - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid