Hosszú Katinkát a kritikák motiválták

Infostart
2010. augusztus 16. 17:33
Jobb teljesítményre ösztönözte a világbajnok Hosszú Katinkát, hogy a 400 vegyesen elért ezüstérme után többen is leírták. A margitszigeti Európa-bajnokság legsikeresebb magyar úszója arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy a formába hozás talán jobban is sikerülhetett volna.

Hosszú Katinka a vasárnap befejeződött margitszigeti úszó-Európa-bajnokságon három aranyat és egy ezüstöt szerzett, ám a torna előtt nem írta volna alá ezt az eredményt. Maximalista vagyok, de tény, nem gondoltam volna, hogy négy éremmel zárom az Eb-t - mondta az InfoRádiónak a magyar úszónő, aki az Egyesült Államokban tanul és készül a versenyekre.

Elmondta azt is, hogy mind a három aranyéremnek másként örült: a gyorsváltóban szerzett aranya csapatmunka és -öröm volt, a 200 vegyes megnyerése után visszakapta az önbizalmát, 200 pillangón pedig mindent beleadva lett aranyérmes.

Elképesztő volt a közönség, rengeteget tett ez hozzá a teljesítményünkhöz - mondta Hosszú Katinka, aki megjegyezte: nem tudja, mi volt a baj 400 vegyesen. Nem hiszi, hogy a felkészülés, inkább a formába hozás nem úgy sikerült, ahogy kellett volna.

A 400 vegyesen szerzett ezüstérmem után sokan leírtak, és azt mondták, csak dresszben tudok jól úszni. Ezek a megjegyzések is segítettek abban, hogy megnyerjem a 200 vegyest, mert meg akartam mutatni, hogy nincs igazuk a kételkedőknek - mondta a sportolónő, aki augusztus 22-én indul vissza az Egyesült Államokba, addig a Balatonnál pihen családjával.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást