Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Overdose 10 hosszal nyert a Kincsem Parkban - videó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A verseny előtt még nagy volt a feszültség, ám Overdose nyergében Gary Hind magabiztos lovaglással utasította maga mögé a Bestens - Pannónia Életbitosító Díj mezőnyét a Kincsem Parkban Budapesten.

A Bestens - Pannónia Életbitosító Díjat Overdose 10 hosszal nyerte vasárnap Budapesten, a Kincsem Parkban. A tekintélyes Racingpost.com a verseny után közvetlenül vezető hírként tudósított Overdose újabb, immár sorozatban 14. győzelméről.

A portál megjegyzi, hogy Overdose nagy fölénnyel győzött, és az elért időeredménye is "tisztességes" (56,4 másodperc). Az elért idő nagyon fontos, hiszen a néhány héttel korábbi pozsonyi futamot Overdose csak jóval szorosabb versenyben tudta megnyerni.Dózi időeredménye Pozsonyban, szintén 1000 méteren: 1:00,77. A mostani futás igen bíztató, hiszen majdnem ugyanannyi az idő, mint amiket Overdose a hosszú betegsége előtt futott.

Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán a Racingpost tudósítójának elmondta: két fontos elvárás volt a ló budapesti futásával kapcsolatban. Egyrészt azt várták, hogy legalább 5 hosszal nyerjen, a másik pedig az volt, hogy az időeredménye legyen 56 másodperc körül.

Az első várakozást Overdose kétszeresen túlteljesítette, és az időeredmény is nagyon jó lett. Mikóczy Zoltán a Kincsem Parkban futott vasárnapi verseny után szemlátomást elégedett és felszabadult volt. Az eredményhirdetés utáni rövid nyilatkozatában elmondta: így már kissé nyugodtabban készülhetnek Overdose következő versenyére, amely augusztus 29-én lesz Baden Baden híres pályáján.

Táv: 1000 méter
Összdíj: 4.000.000 forint (2.160.000, 760.000, 560.000, 360.000, 160.000 forint)

I. Overdose - Gary Hind
II. Spinning Crystal - Jan Havlik
III. Saldenzar - Jaroslav Línek
IV. Naraan - Mészáros Zsolt
V. Almarita - Stanislav Georgiev
6. Makaam - Lukas Kasal