Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hosszú Katinka a legjobb idővel elődöntős

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hosszú Katinka szerepelt a legjobban a magyarok közül a budapesti úszó Európa-bajnokság utolsó előtti napjának délelőttjén: a Margitszigeten már két aranynál és egy ezüstnél tartó bajai kiválóság megnyerte a 200 m pillangó szombati selejtezőjét, és 2:08.80 perces idővel jutott a 16 közé.

Mögötte másodikként következett a teljes rangsorban, és szintén roppant magabiztosan lett tagja a késő délutáni elődöntőnek Jakabos Zsuzsanna (2:09.02). Az egy nemzetbeliekre vonatkozó létszámkorlátozás miatt ugyanakkor nem folytathatja szereplését az összesítésben 15. Dara Eszter (2:12.50), aki csak a harmadik lett a magyarok háziversenyében.

"Nagyon jól esett az úszás ma délelőtt, most először éreztem a hazai Eb alatt úgy magam, mint a tavalyi, római világbajnokságon. - mondta Hosszú, a szám 2009-es vb-bronzérmese. - Ám az elődöntőben még több kell."

Elégedett volt délelőtti teljesítményével Jakabos is, aki élete második legjobbját úszta előfutamában.

Két magyar is bekerült az 50 m gyors szombati délutáni elődöntőjébe Kozma Dominik (22.51 mp, 11. hely) és Takács Krisztián (22.65, 15.) személyében, miként 50 m mellen Kovács Krisztina (32.22 mp, 14.) is tagja lett a legjobb 16 mezőnyének. Kiszorult viszont a döntőből a 4x200 méteres férfi gyorsváltó, mivel a Kozma Dominik, Gercsák Balázs, Kovács Norbert és Nagy Péter alkotta staféta 7:27.06 perces ideje csak a 10. pozícióhoz volt elég.