Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Milyen jövő várhat Overdose-ra?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gary Hind e-mailben nyilatkozott Overdose-ról a pozsonyi verseny után az Overdoseonline.hu kérésére. A hosszú kihagyás után ismét sikeres futást követően az új zsoké úgy vélekedett, hogy Overdose sprinterként még mindig fiatalnak számít, és most lesz képes újra produkálni adottságait.

Először is jó érzés volt részese lenni egy olyan versenynek ami ennyi ember számára fontos és egy olyan lovat ülni akit ennyien szeretnek - nyilatkozta Gary Hind a portál kérdésére. Hozzátette: "A pozitív dolgokra szeretném a hangsúlyt tenni, a valóság az adott volt, hogy 15 hónapig nem versenyzett a ló és új volt a tréner is aki nem ismerheti még annyira a ló felkészülési igényeit, fittségét mint Ribárszky Sándor, a korábbi tréner."

Overdose nyergében a most következő budapesti versenyen is Gary Hind ül majd. A zsoké a pozsonyi versenyről így vélekedett: "Bár a pálya jó Pozsonyban, de a földet elég sokat locsolták és aznap az eső is esett, szóval egy nem teljes állapotban lévő lónak eléggé megnehezítette ez a helyzetet."

Overdose pozsonyi futását, illetve a ló jövőjét így értékelte a zsoké: "Természetesen a pozsonyi eredmény messze nem az ami korábban várható volt tőle, de ez egy taktikai győzelem volt, ha egészséges marad és nem jelentkeznek a továbbikban gondok nála, akkor erre lehet építeni és akkor egyre jobb formát kell, hogy mutasson. Nem látom akadáyát, hogy elérhetné a korábbi formáját. Sprinterként még mindig fiatalnak számít Overdose, és még most éri el teljes fizikai alkatát, nincs ugyan kristálygömböm, hogy jósolni tudjak, de miért ne állhatnánk pozitívan a dolgokhoz, hiszen a remény még nem veszett el."

Racing Post: Overdose győzedelmes visszatérése

Magyarország szenzációs sprintere, Overdose 13. alkalommal is veretlen maradt egy Pozsonyban megrendezett, megható pillanatokban gazdag futamon. A "budapesti puskagolyó" 15 hónapos, sérülés okozta kényszerszünet után tért vissza győzedelmesen - idézte a Racing Post cikkét az PannoniaOverdose.hu.

A ma már Csehországban élő Gary Hind a szlovákiai, 10 000 euró díjazású, ezerméteres Listed versenyen lovagolta először Overdose-t, aki ebben a futamban tért vissza súlyos patasérülése után.

Amikor a mezőny a célegyenesbe fordult, a végig vezető Overdose Hind biztatására még egyszer nekilendült, mielőtt az utolsó szakaszon már kissé csökkenteni is lehetett a tempót.

Starborough utóda végül fél lóhosszal verte a második helyen befutó, hazai pályán idomított Boschka-t, míg a harmadik helyet további egy fejhosszal lemaradva a cseh idomítású Another True Story szerezte meg.

Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán később elmondta, hogy a ló a yorki Group 1-es Nunthorpe Stakes helyett legközelebb valószínűleg a Group 2-es Goldene Peitsche-n áll rajthoz augusztus 29-én Baden-Badenben, ahol két éve egyszer már győzelmet aratott.

"Többet kell még dolgoznunk vele. Nem hiszem, hogy következő versenynek a yorki futás lenne a legésszerűbb lépés. Egy Group 1-es verseny megnyeréséhez a legjobbat kell kihoznunk belőle, ahhoz pedig, hogy újra a régi, 2008-as Overdose-t láthassuk, szükség lehet még egy versenyre."

"Azt szeretnénk, hogy a legjobb formáját hozza az októberi Prix de l'Abbaye-n, ami Overdose legfontosabb versenye a szezonban."

Mikóczy meleg szavakkal dicsérte Gary Hind zsokét is: "Gary nagyon vigyázott a lóra, és éppen annyit hozott ki belőle, amennyi a győzelemhez kellett. Tisztában volt vele, hogy a mai nap egy mérföldkő, de csak a legelső lépés. Mindenki láthatta, milyen tapasztalt zsoké."

Hind örömmel fogadta a dicsérő szavakat. "Megtettük, amit kellett, és az eredmény kielégítő. A cél az volt, hogy a mezőny élére álljunk, és semmit se bonyolítsunk túl. A kanyarban jól futott, de abból kijőve éreztem, hogy kissé fárad, ami a hosszú kihagyás után érthető is volt. Remélem, hogy a következő versenyen is jól fut majd. Mindenképpen van mire építenünk. A legfontosabb, hogy Overdose épen és egészségesen térhetett vissza."