Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ibrahimovicnak heti 150 millió forintot adna a Man City

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Sun angol bulvárlap úgy tudja, a Manchester City heti ötszázezer fontos, hihetetlen világrekordot jelentő összeget ajánl fizetésként Zlatan Ibrahimovicnak, a Barcelona svéd játékosának. Ha a Barça átengedi a játékost, évi 11 millió eurót spórol, ennyi a svéd fizetése. Ugyanakkor nem marad a pénz a számlán: a katalánok állítólag megegyeztek a Liverpoollal és magával a játékossal Javier Mascherano szerződtetéséről.

Az Ole című, argentin lap szerint Mascheranóért 15 millió eurót ad a Barcelona, s még átengedi a fehérorosz Alekszandr Hlebet is. Mascherano 2009 óta folyamatosan keresi annak a lehetőségét, hogy hogyan távozhatna az Anfield Roadról. Preferált célállomása a Barcelona, vagy esetleg korábbi edzője, Rafa Benítez új klubja, az Inter lett volna.

Az Ole szerint Mascherano ügynöke és a Barcelona már megállapodásra jutott egymással. A Liverpool is beletörődött Mascherano elveszítésébe, sőt, már pótolta is a világklasszis középpályást. A Juventus dán játékosa, Christian Poulsen öltözik majd vörösbe.

Ibrahimovic hajlik arra, hogy a Manchester City tagja legyen, bár a szerződést még nem írták alá. A svéd csatár nem ragaszkodik ahhoz, hogy Barcelonában maradjon, miután úgy gondolja, Lionel Messi, David Villa és Pedro jobban élvezi az edző, Pep Guardiola bizalmát.

"Ibra" esetleges érkezésével még élesebbé válik a kényszer: a Manchester Citynek meg kell válnia néhány csatárától. Robinho és Roque Santa Cruzt mindenképpen eladná a klub, de nem gördítene akadályt Roberto Mancini Emmanuel Adebayor távozása elé sem, ha megfelelő ajánlat érkezik. Ugyanakkor Carlos Tévezre nagy szükség lenne, holott az argentin csatár egyáltalán nem érzi magát jól Angliában, s legszívesebben Argentínában, vagy "köztes megoldásként" Spanyolországban futballozna.