eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk

Visszafoglalja a bank a Futballvárost

Egy helyi bírósági ítélet nyomán megtarthatja névhasználati jogát az a kereskedelmi bank, amely korábban is nevet adott a johannesburgi Futballvárosnak. Ebben a stadionban rendezték többek között a június-júliusi, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzését és döntőjét.

A pénzintézet szóvivője, Derek Carstens azt mondta: a 94 ezer ülőhelyes aréna - csakúgy, mint a vb előtt - a jövőben ismét a First National Bank Stadion vagy az FNB Stadion nevet viseli majd.

Carstens hozzátette: a bank tíz évre vásárolta meg a névhasználati jogokat, s az erről szóló megállapodás még 2014-ig érvényes.

Összhangban a nemzetközi sportági szövetség előírásaival, az FNB csak a vb idejére engedte meg, hogy az arénát Futballvárosnak nevezzék. A per azért indult, mert a torna után a létesítményt menedzselő cég Nemzeti Stadionnak akarta hívni a stadiont.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×