Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gerrard: \"A magyarok tökös fiúk!\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar labdarúgó-válogatott játékosainak egybehangzó véleménye szerint az együttesnek nem kell szégyenkeznie az angoloktól elszenvedett 2-1-es szerdai vereség miatt. A hazaiak góljait szerző Steven Gerrard szerint a magyarok \"tökös fiúk\".

"Nehéz mérkőzés volt, az angolok az elején ránk jöttek, de aztán szerencsére megnyugodtunk" - nyilatkozta a találkozó után Gera Zoltán csapatkapitány.

"A második félidőben már sokkal jobb volt az összjáték, ennek köszönhetően a vezetést is megszereztük. Sajnos nagyon korán jött az egyenlítés, majd a második góljuk. A végén kiegyenlíthettünk volna, igaz, ők is rúghattak volna még. Összességében szerintem azért nincs miért szégyenkeznünk, új kezdet, új kapitány, új keret, ennek ellenére természetesen nem vagyok elégedett, mivel kikaptunk." - mondta a válogatottba egy év után visszatért játékos, aki reméli, a svédek elleni szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőig sikerül kijavítani a hibákat.

Egervári Sándor a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta: a három hét múlva esedékes találkozón a válogatott gerincét várhatóan ugyanezek a futballisták adják majd.

Az angol média munkatársai nem igazán foglalkoztak a magyarokkal, így Fabio Capello szövetségi kapitányból csak annyit lehetet "kihúzni", hogy "kemény mérkőzést játszottak a magyar csapattal, amelynek nehéz volt feltörni a védelmét".

A helyi újságírókat sokkal jobban foglalkoztatta az, hogy vajon David Beckham lehet-e még válogatott, és meg is szerezték maguknak a csütörtöki címlapsztorit, ugyanis az olasz szakember kijelentette: a Manchester United és a Real Madrid korábbi csillagának "nincs jövője a nemzeti csapatban..."

Ezzel ellentétben a mérkőzés hőse, Steven Gerrard már készséggel beszélt az összecsapásról is:

"Fantasztikus érzés, hogy újra nyertünk. Külön örülök annak, hogy sikerült két gólt szereznem, a magyar csapat karakteres játékot mutatott be, tökös fiúk. Nehéz meccs volt, mert sokáig nem tudtuk feltörni az ellenfél védelmét. Nagyon jól jött a korai egyenlítés" - mondta a Liverpool sztárja.

Juhász Roland, a magyar válogatott hátvédje szerint egy rövid kihagyás okozta a vereséget, ugyanakkor dicsérte a csapat szervezettségét, valamint a fiatal játékosokat is.

"Lipták Zolival összesen két napunk volt arra, hogy gyakoroljunk, ennek ellenére úgy érzem, egész jól ment a dolog. Külön szeretném kiemelni Elek Ákost, aki szerintem remekül játszott, nagyszerű ütemben ért oda labdákra" - mondta a belga Anderlecht légiósa.

Vadócz Krisztián, az együttes középpályása szintén bizakodóan nyilatkozott:

"Ez volt az első és utolsó lehetőségünk, hogy az új szakmai stáb ötleteit kivigyük a pályára. Úgy érzem, helyenként sikerült jól játszani. Sajnos a végén azért kicsit felőrlődtünk, elfáradtunk. Három hét múlva már az utolsó bajnokságok is elindulnak, jobb formában lesznek a játékosok. Ez egy jó erőfelmérő volt, szerintem a svédek nem fognak jobban játszani, mint az angolok, így ha itt megálltuk a helyünket, szerintem ott is képesek lehetünk rá."

A magyar válogatott szeptember 3-án, Svédországban kezdi meg a 2012-es Európa-bajnokság selejtezősorozatát.