Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Cseh László Európa-bajnok 200 vegyesen!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Győzött a budapesti úszó Európa-bajnokság 200 méteres vegyesúszás döntőjében Cseh László. A magyar sportoló nagy csatában, saját Európa-bajnoki rekordját megjavítva győzte le az osztrák Marcus Rogant. Ugyanebben a számban Verrasztó Dávid hatodik lett. Húga, Evelyn a 100 méteres női gyors fináléjában az ötödik helyen ért célba.

A szám olimpiai és világbajnoki ezüstérmese kiélezett küzdelmet vívott az osztrák Markus Rogannal, akit végig maga mögött tartott ugyan, de az elsőség csak hatalmas hajrában dőlt el.

A pillangó után Cseh második, Rogan harmadik volt, aztán a hát után már az első két helyen fordultak, amiként a mellúszást befejezve is. Igaz, akkor már nagyon kicsi volt a magyar úszó előnye. A gyors első pár tempójánál valamivel magabiztosabbnak tűnt Cseh vezetése, aztán a hossz közepén Rogan nagyon belehúzott, de végül nem tudott előzni.

A címvédőként rajtolt Cseh 1:57.73 perces Európa-bajnoki rekorddal győzött, Rogan 1:58.03-mal végzett. A harmadik hely a brit Joe Roebucknak (1:59.46) jutott. Ugyanebben a számban Verrasztó Dávid 2:00.72-vel - némileg elmaradva a keddi elődöntőben úszott idejétől - hatodik lett.

A 200 méter férfi mell tavalyi világbajnoka, Gyurta Dániel, illetve Molnár Ákos is bejutott a szám csütörtöki döntőjébe.

Gyurta Gergely 1500 gyorson 15:19.27-tel hetedik helyen végzett.

A nőknél Verrasztó Evelyn az ötödik helyet szerezte meg a 100 méter gyors döntőjében. Röviddel azután, hogy a 200 m vegyes elődöntőjéből a csütörtöki fináléba verekedte magát, máris megint komoly feladat várt a magyar versenyzőre a klasszikus sprinttávon.

Ötven méternél ötödikként fordult, és bár próbált előrébb kerülni, ez nem sikerült neki. Szoros küzdelemben maradt az ötödik pozícióban: 54.33 mp-es idejével 21 századdal maradt le a dobogóról.

Győzött a brit Francesca Halsall (53.58 mp), második lett a fehérorosz Aliakszandra Heraszimenya (53.82), harmadikként pedig a holland Femke Heemskerk (54.12) végzett.

A 200 méteres női vegyes csütörtöki döntőjébe Verrasztó Evelyn mellet Hosszú Katinka szintén bejutott, mégpedig a második  legjobb idővel.